Als je op deze pagina bent beland, ben je ongetwijfeld op zoek naar een zo helder mogelijk overzicht van alles wat er te weten valt...
Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.
Horeca
Het mag duidelijk wezen: horeca trends zijn even wispelturig als maartse buien. Twee jaar geleden waren maaltijdbezorging en social...
Ik was iets meer dan vier jaar eigenaar van mijn café voordat ik besloot het te verkopen. Toen ik ons café samen met mijn vrouw opende,...
Horeca software en technologie zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit moderne cafés, bars, bistro’s, restaurants en hotels....
Aan het begin van mijn horecacarrière schreef ik mijn naam in een hokje op een losse bladzijde in een harde kaft waar op de zijkant...
Een recent opiniestuk over de problematiek rond no-shows werd op horecaplatform Fooding door meer dan honderd horecaondernemers ondertekend,...
Kosten zijn het minst leuke onderwerp in de horeca. Waarom? Het zijn er veel en ze wegen stevig door om de omzet. De fluctuerende markt...
Vaak bestellen gasten hun favoriete cocktail, ook al staat die mogelijk niet op de menukaart. Veel cocktails worden populair omdat...
Het bestellen via een QR-code in de horeca is sinds de pandemie bezig aan een snelle opmars. Nu restaurants terug open zijn, lijkt...
Voor zowel ervaren als nieuwe bakkers kan het berekenen van de foodcost van brood- en deegwaren een uitdaging zijn. Je moet namelijk...
Wat is een restaurant plattegrond, en hoe begin je aan de indeling van jouw toekomstige horecazaak? Als je al een horecapand op het...
Droom jij ook van een eigen horecazaak? Begrijpelijk. Je eigen baas zijn én bovendien dagelijks gasten plezieren met lekker eten en...
Het vinden, huren of kopen van een ruimte voor je restaurant of horecapand zonder plan is alsof je de Makro binnenloopt zonder boodschappenlijstje....
Vandaag zijn er evenveel barista’s als koffiebars. Maar wat is een barista eigenlijk? Voordat je er één aanneemt, moet je weten...
Bevoorradingsketen en supply chain zijn misschien niet de meest sexy termen die bij het beheren en runnen van een restaurant komen...
Aandacht besteden aan het ontwerp van je menukaart is belangrijker dan je denkt. Een inspirerende menukaart maken kan jouw restaurant...
Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk, net zoals het kiezen van een naam voor een kindje dat nog geboren moet worden: soms duurt...
Boekhouding. Voor velen een vreemd, complex en cijfermatig concept. Niet onmiddellijk iets waar de doorsnee horeca-ondernemer graag...
Voorraadbeheer is in de horeca een term die jammer genoeg te weinig wordt gebruikt. Veel horeca-ondernemers zijn zich er niet van bewust...
Horeca-ondernemers weten dat heerlijk, goed eten een prijskaartje heeft. Hoewel een deel van de kosten in de prijs op het menu zijn...
De term foodcost zou op de radar van elke horeca-ondernemer moeten staan. Foodcost is een cruciaal gegeven om een beeld te krijgen...
Bekijk meer onderwerpen
Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.
Nieuws en handige tips.
Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.