Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

5 voordelen van een online horeca kassasysteem

5 voordelen van een online horeca kassasysteem

Wist je dat “de cloud” nog maar 25 jaar bestaat? En dat het grootste deel van de bevolking er pas 15 jaar geleden gebruik is van beginnen maken? Vandaag kunnen we echter niet meer zonder. We zijn het gewend om heel ons leven constant bij de hand te hebben – waar we ook zijn. Overal waar we gaan hebben we toegang tot onze e-mail, instant messaging, kalender, foto’s en video’s, sociale media en bankrekening. Publieke wi-fi, mobiele data en talloze handige applicaties hebben dat nog makkelijker gemaakt: op elk moment kun je nagaan wanneer je volgende trein arriveert, waar je Deliveroo-rider zich op dit moment bevindt en hoe je stock- en crypto-investeringen het doen. 

Op een gelijkaardige manier heeft cloud-based technologie en alle voordelen van dien ook een plek veroverd binnen de horecasector met de opkomst van online horeca kassasystemen. Waarom zou je als horeca-ondernemer dan ook niet willen profiteren van de voordelen die zo’n systeem met zich meebrengen? In deze blog sommen wij vijf voordelen van een online horeca kassasysteem voor jou op: 

  1. Zoveel meer dan een kassa
  2. Maak van je voorraad een bron van omzet
  3. Integratie, integratie, integratie!
  4. Een one-stop-shop met betalingen erbovenop
  5. Gebruik klantenprofielen om loyaliteit te stimuleren

Nieuwsgierig naar wat Lightspeed Restaurant voor jouw zaak kan betekenen?

Ontdek in deze gids de voordelen van flexibele vloerplannen, geïntegreerde betalingen, krachtige add-ons voor delivery en afhaal, en andere talloze integratiemogelijkheden.

 

Vijf voordelen van een online horeca kassasysteem

1. Zoveel meer dan een kassa

Vandaag behoort een kassasysteem een stuk meer te kunnen dan wat een ouderwetse, analoge kassa voor jouw zaak doet. Als je denkt dat een kassasysteem niet meer dan een fysiek punt van verkoop en transacties is, dan zul je versteld staan.

Tegenwoordig hebben online kassasystemen namelijk een cruciale en fundamentele rol aangenomen binnen een horeca-onderneming. En de rol van zo’n systemen gaat een stuk verder dan een punt van verkoop te zijn: een online, digitaal horeca kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant helpt je bij je verkopen, aankopen, voorraadbeheer, personeel, reserveringen, vloerplan, online bestellingen, delivery, takeaway  en zoveel meer. 

 

2. Maak van je voorraad een bron van omzet

Een belangrijk, maar vaak ondergewaardeerd aspect van een horecazaak is een grondig voorraadbeheer. Elke horecazaak in België/Nederland moet eenmaal per jaar de voorraad verifiëren en door te geven aan de fiscus. De reden daarvoor is om te controleren of er effectief evenveel verkocht wordt als wat er aangekocht wordt. Maar de kracht en het potentieel van een degelijk voorraadbeheer dat voorbij een jaaropname gaat, wordt vaak onderschat.

Een online horeca kassasysteem staat je namelijk toe om leveranciers, en werk- en bestelorders onmiddellijk op te nemen in je digitale voorraad. Daardoor kun je jouw voorraad bij elke verkoopactie up to date houden, en dat allemaal in één centraal systeem, waar je altijd en overal – mits een internetverbinding – toegang tot heeft. Fysiek aanwezig zijn in jouw horecazaak om te weten te komen hoe je voorraad ervoor staat, is verleden tijd. Met een online horeca kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant kun je ook elke voorraad van al je locaties samenbrengen en de supply chain van heel je onderneming optimaliseren.

Op die manier maakt ook het online horeca kassasysteem van Lightspeed van je voorraadbeheer een middel om meer omzet te genereren. Het optimaliseren en bijhouden van je in- en outputgegevens geeft je de kans om gedetailleerde rapporten te creëren in je backoffice en een overzicht te krijgen van je laatste bestsellers, bestelhoeveelheden beter te beheren en je aanbod af te stemmen op de voorkeuren van jouw gasten.

 

3. Integratie, integratie, integratie!

Een ander voordeel aan online horeca kassasystemen is de mogelijkheid om applicaties te integreren. Zo kun je jouw systeem helemaal afstemmen op je behoeftes. Met een online reserveringssysteem zoals Resengo of Formitable kun je jouw reserveringen synchroniseren met het zaalplan/vloerplan in Lightspeed Restaurant. Zo’n reservering integraties staan je ook toe om bestellingen en verkoopbonnen ook aan reserveringen te koppelen, waardoor je beter kunt inspelen op de verwachtingen van terugkerende gasten.

Ook als je jouw voorraadbeheer naar een hoger niveau wilt tillen, zijn er integratiemogelijkheden. Zo biedt restaurant inventory management software Apicbase een diepere kijk op je voorraad, en product- en productiekosten, waardoor je de food costs onder controle kunt houden. Voor horeca-ondernemingen met meerdere locaties zijn zo’n tools van onschatbare waarde omdat alle kassasystemen van elke locatie vanuit een masteraccount beheerd kunnen worden.

 

4. Een one-stop-shop met geïntegreerde betalingen erbovenop

Digitale betalingsmogelijkheden zijn sinds enkele jaren enorm in aantal gegroeid. Contactloos betalen is daarbij één van de grootste koplopers sinds het uitbreken van de pandemie. Dit populair concept gaat verder dan het contactloos betalen via debet- of kredietkaarten/credit cards die over een NFC (near field communication) chip beschikken. Vandaag kunnen gasten namelijk met hun smartphone via een QR-code betalen, via betaalapplicaties zoals Apple of Google Pay, en zelfs via wearables zoals smartwatches of ‘fashion tech’. 

Een online horeca kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant gaat daar nog een stap verder in door betalingen te integreren. Wat betekent dat precies? In plaats van met een externe betalingsprovider te werken, linkt Lightspeed Payments alle in- en uitgaande transacties onmiddellijk aan de bestellingen in jouw Lightspeed kassasysteem. Het voordeel? Geïntegreerde betalingen maken het manueel invoeren van de te betalen bedragen op je betaalterminal en herleiden daardoor het risico op invoerfouten enorm. Een geïntegreerd betaalsysteem stuurt openstaande betalingen met één klik door naar je betaalterminal. Het versnelt het afrekenproces en creëert ook meer tijd voor jouw personeel om zich bezig te houden met je gasten. 

Op het einde van de dag zal de dagafsluiting ook substantieel minder tijd in beslag nemen; alle betalingen worden namelijk onmiddellijk verwerkt en geregistreerd in jouw online horeca kassasysteem. 

5. Gebruik klantenprofielen om loyaliteit te stimuleren 

Elke gastervaring is iets heel persoonlijks. En het engagement dat jij en jouw personeel vertonen om een persoonlijke connectie met gasten te maken werpt vooral vruchten af wanneer het ervoor zorgt dat gasten ook terugkomen. Maar hoe onderhoud je het contact met jouw gasten in de tussentijd als jouw kassasysteem enkel goed is om verkoop bewijsjes/bonnen af te printen? 

Een online horeca kassasysteem maakt elke verkoop persoonlijk. Terugkerende gasten die online hun reservering geplaatst hebben, kunnen gekoppeld worden aan wat ze in jouw zaak bestellen. Op die manier kun je geleidelijk aan klantprofielen opbouwen en jouw bediening beter afstemmen op hun historisch bestel- en consumptiegedrag. Met de toestemming van gasten, kun je ze ook eenvoudig toevoegen aan een loyaliteitsprogramma dat elke gekoppelde verkoop onthoudt en automatisch kortingen toepast wanneer ze een bepaald aantal bestellingen hebben bereikt. 

Lightspeed Loyalty stelt je daarnaast ook in staat om geautomatiseerde marketingcampagnes te maken, waarmee je jouw gasten via e-mail  kunt informeren over speciale gelegenheden of evenementen, nieuwe menu’s of simpelweg met mededelingen over je restaurant.

 

Ziet jij een online horeca kassasysteem al zitten?

Toegegeven, de voordelen die we in deze blog hebben opgesomd, zijn er veel meer dan vijf. Dat is ook omdat de voordelen in feite eindeloos zijn. In essentie geeft een online horeca kassasysteem je een beter overzicht op en inzicht in cruciale aspecten en processen binnen jouw onderneming, maakt je leven simpeler en – last, but not least – creëert daardoor meer tijd voor jou om te doen waar je als zaakvoerder vooral mee bezig hoort te zijn: ondernemen.  

Wil je meer te weten komen over de voordelen van een online horeca kassasysteem en wat Lightspeed Restaurant voor jouw zaak kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met één van onze horeca experts die je verder zullen helpen in je zoektocht naar het beste systeem voor jouw zaak.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie