Lightspeed vs Shopify

Wil je een webshop beginnen en ben je benieuwd naar het verschil tussen Lightspeed en Shopify? Vergelijk de twee eCommerce platformen met elkaar!

Lightspeed vs Shopify
Lightspeed Logo

Lightspeed.

Lightspeed is een compleet ondernemersplatform voor restauranthouders, winkeliers en online ondernemers. Met Lightspeed eCom manage je je voorraad, bestellingen, marketing en rapporten vanuit één backend. Met eenvoudig aanpasbare designs, aanvullende integraties en apps kun je jouw webshop volledig vormgeven zoals jij dat wilt.

Shopify Logo

Shopify.

Shopify is een Canadese e-commerce oplossing die kleine en middelgrote winkeliers helpt om hun dagelijkse zaken te managen, ongeacht of ze hun koopwaar online of op fysieke locaties verkopen.

Lightspeed

Waarom Lightspeed?

Lightspeed en Shopify bieden vergelijkbare pakketten aan, maar bij Lightspeed heb je het voordeel van een lokale aanwezigheid. Lightspeed eCom is ontwikkeld in Nederland, en Lightspeed heeft dan ook kantoren door heel Europa – waaronder Amsterdam. Als je kiest voor Lightspeed, kies je voor support in je eigen taal en lokale partnerships.

Meer voordelen van Lightspeed.

Naast de lokale aanwezigheid zijn er nog meer redenen om voor Lightspeed te kiezen. Ontdek hier welke!

Overzichtelijke tarieven

Shopify rekent een maandelijks bedrag plus een percentage van de omzet. Wil je dit niet? Dan moet je Shopify Payments aanschaffen. Bij Lightspeed betaal je standaard alleen een maandelijks bedrag.

Geoptimaliseerd betaalproces

Lightspeed biedt verschillende betaalopties die op elk willekeurig moment kunnen worden geactiveerd of gedeactiveerd. Schakel tussen betalen in één stap, meerdere stappen of op één pagina, of gebruik verschillende methoden tegelijkertijd met behulp van A/B testing. Zo ontdek je welke optie het beste resultaat oplevert en verhoog je je conversie. Ook kun je ervoor kiezen om je betalingen én onderneming eenvoudig onder een dak te managen met Lightspeed Payments.

Betrokken en lokaal support team

Het beginnen met of overschakelen op een nieuw kassasysteem of eCommerce platform kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Lightspeed biedt onder andere een persoonlijke onboarding, webinars, demo's en video's aan. Daarnaast staat er 24/7 telefonische support voor je klaar – helemaal gratis.

Tools voor een hogere klanttevredenheid

Online winkels hebben geen mensen op de vloer staan. Voorzie je klanten van een volledige website die de service waaraan ze gewend zijn automatiseert. Met tools als Omnichannel Loyalty, klantprofielen en verlanglijstjes zorg je ervoor dat iedere online bezoeker het idee heeft dat hij of zij bij jou in de winkel staat.

Probeer gratis Lightspeed eCom

14-daagse proefperiode. Ongelimiteerde toegang tot alle tools. Geen creditcard nodig.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldig bedrijfsnaam in. Minimaal 5 tekens.
Kies jouw soort onderneming Helaas! Momenteel ondersteunt het Lightspeed kassasysteem geen bedrijven in de Automobiel-, Powersport-, Marine- of Recreatievervoersector. Als je zoekt naar een Dealer Management oplossing voor jouw branche, bezoek dan Lightspeed ADP (niet aangesloten bij Lightspeed).

Door het indienen van dit formulier ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en het gebruik van uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid .