De Kampioen: Lightspeed

Sinds: Opgericht in Amsterdam, 2008 (voorheen SEOshop)
Kantoor in: o.a. Amsterdam, Ghent, Frankfurt, Londen, New York en Montreal.
Sales: 8,000+ Nederlandse webshopondernemers gebruiken Lightspeed eCom.

Lightspeed eCom (voorheen SEOshop) maakt voorraadbeheer gemakkelijk, verkoopdata inzichtelijk en heeft de meeste uitgebreide marketingtools en apps store die ervoor zorgen dat jouw website en producten optimaal scoren in de zoekmachineresultaten.

Lightspeed_VS_prestoshop_boxer

De Uitdager: PrestaShop

Sinds: opgericht in Parijs, 2007
Kantoor in: Parijs & Miami
Sales: 250.000 aangesloten webwinkeliers wereldwijd.

PrestaShop is een Open-Source eCommerce oplossing voor middel- tot grote bedrijven. Hun software helpt bedrijven met het managen van onder andere: online orders, klantgegevens en verzending.

Waarom Lightspeed (voorheen SEOshop) beter is dan PrestaShop.

Weten wat je betaalt

Hoewel PrestaShop gratis te downloaden is, moet je flink investeren om er een goedlopende webshop van te maken. Bij Lightspeed is alles getest en goedgekeurd, hierdoor is het een stabiel platform. Het is direct te gebruiken voor een duidelijke prijs, waarbij je kan kiezen voor jaarlijkse of maandelijkse betalingen. Bij PrestaShop worden veel modules gebouwd door verschillende partijen, waardoor de kwaliteit verschilt en de kosten vaak niet vooraf duidelijk zijn voor de klant.

Geen programmeerkennis nodig

Ook zonder technische kennis kun je overweg met de webshopsoftware van Lightspeed. Met onze gebruiksvriendelijke back-end en unieke designs kun je direct beginnen met online verkopen. PrestaShop aan de andere kant is een stuk minder gebruiksvriendelijk. Je hebt zelf technische kennis nodig om een webshop te bouwen of je moet daar iemand voor inhuren. Naast extra kosten zal je vaak moeten wachten op oplossingen/aanpassingen.

Gratis support

Beginnen met of overschakelen op een nieuwe webshop kan een hele uitdaging en een tijdrovende zaak zijn. Lightspeed maakt het ondernemers gemakkelijk door hen een gratis onboarding-sessie aan te bieden. Dit zorgt voor de start van de webshop. Zodra de klant actief met de software aan de slag gaat, biedt Lightspeed ook nog eens gratis en onbeperkt support aan via telefoon, e-mail of live chat.

Ruimte om te groeien

Omdat Lightspeed eCom werkt aan de hand van pakketten, kan je gemakkelijk je switchen naar een ander pakket wanneer dat nodig is. Dit is zo gebeurd en kost dus weinig tijd en moeite, waardoor je je gewoon kan focussen op de zaken die er echt tot doen, zoals je webshop managen. Bij PrestaShop gaat dit minder makkelijk, doordat de de verschillende extra modules allemaal moeten worden aangepast op jouw groei. Dit kan een flinke klus zijn die je vaak veel tijd en geld kost.

Gratis updates

De updates die door Lightspeed worden uitgerold worden automatisch geïnstalleerd, zonder dat je er last van hebt of dat er functionaliteiten verdwijnen. Je webshop ondervindt geen hinder en je bezoekers zullen niks merken. Omdat de meeste PrestaShop webwinkels gebruik maken van verschillende extra modules, weet je nooit wat voor effect dat heeft op je webshop.

De Winnaar!

Lightspeed is ervan overtuigd dat zowel grote als kleine winkeliers toegang moeten hebben tot vooraanstaande technologie die hen de middelen biedt om te slagen in een snelveranderende industrie. Lightspeed biedt hen flexibele pakketten, waarmee je gemakkelijk kan groeien zonder dat er verborgen kosten aan verbonden zitten.

Binnen enkele klikken online

Geen trage en dure implementatietrajecten. Met Lightspeed start je direct met een compleet systeem.

Eenvoudig beheer van je webshop

Importeer je voorraad snel en efficiënt, configureer je product zoals jij dat wenst en beheer accounts van je klanten - inclusief retourzendingen - zeer eenvoudig.

Maak van bezoekers je kopers

Optimaliseer je webshop voor zoekmachines, zodat shoppers je eenvoudig online vinden. Bied gerelateerde producten aan, ontwikkel een handig checkout proces en bied meerdere betaalmethoden aan.

Overstappen Lightspeed

Snel en makkelijk overstappen

Wil je weten wat de voordelen van Lightspeed eCom zijn?

Wil je weten hoe je je producten kunt exporteren naar Lightspeed eCom?

Wil je weten hoe je een goede positie in Google kunt behouden?

Zoek je naar hulp bij je overstap naar Lightspeed eCom?Download dan de whitepaper en ontdek hoe je eenvoudig kunt overstappen.

Probeer gratis Lightspeed eCom

14-daagse proefperiode. Ongelimiteerde toegang tot alle tools. Geen creditcard nodig.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldig bedrijfsnaam in. Minimaal 5 tekens.
Kies jouw soort onderneming Helaas! Momenteel ondersteunt het Lightspeed kassasysteem geen bedrijven in de Automobiel-, Powersport-, Marine- of Recreatievervoersector. Als je zoekt naar een Dealer Management oplossing voor jouw branche, bezoek dan Lightspeed ADP (niet aangesloten bij Lightspeed).

Door het indienen van dit formulier ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en het gebruik van uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid .