Boekhouding
voor je webshop

Lightspeed helpt met het kloppend maken van jouw financiële plaatje.

Boekhouden hoort erbij

Het financiële plaatje moet kloppen nietwaar? Daarnaast is het voor de levensduur van je onderneming van groot belang om inzicht te hebben, inzicht in cijfers die je onderneming maken tot wat het is.

Download de whitepaper

Het hebben van een goede boekhouding is niet alleen verplicht, maar kan je ook veel voordeel opleveren. Download dit whitepaper en ontdek hoe.

- Wil je meer inzicht in de actuele financiële status van je bedrijf?
- Wil je je volledige boekhouding op één plek beheren?
- Wil je eenvoudiger met je boekhouder kunnen samenwerken?
- Wil je besparen op de kosten voor je boekhouding?

Haal het beste uit je boekhouding

Schoenendozen, orders en spreadsheets

Een groot aantal ondernemers brengt maandelijks de gegevens voor de boekhouding naar de accountant en besteedt de financiële administratie in zijn geheel uit. Wel zo makkelijk zou je denken, want de werkzaamheden worden hierdoor een stuk minder. Een nadeel van deze werkwijze is echter wel dat het meer kosten met zich meebrengt.

Een boekhoudpakket kiezen

We hebben al vastgesteld dat door de boekhouding zelf te gaan doen, er meer inzicht in de financiële situatie wordt gecreëerd. Hierdoor kun je zelf sneller beslissingen nemen en de kosten voor een accountant verlagen. Deze is immers minder lang bezig voor jou.

Je boekhouding in de cloud

Online boekhouden biedt mogelijkheden die het doen van de administratie makkelijker en efficiënter maakt. Alle gegevens zijn bijvoorbeeld met 1 druk op de knop beschikbaar. Je ziet hierdoor meteen hoe je er financieel voor staat.

De informatie die je nodig hebt, is altijd actueel en online bereikbaar. Omdat je altijd en overal inzicht hebt, krijg je meer grip op de zaak en kun je goed onderbouwde beslissingen nemen.

Samenwerken in de cloud

Een online boekhouding maakt de samenwerking met anderen aanzienlijk makkelijker. Niet alleen met collega’s maar bijvoorbeeld ook met de accountant.

Omdat alles online staat kunnen jij en je accountant toegang hebben tot dezelfde gegevens en kun je samenwerken in de door jou gekozen vorm. Je boekt bijvoorbeeld de facturen in, de accountant, op zijn beurt, controleert deze en doet de btw-aangifte.

Wil je meer informatie over boekhouden?

Lees de whitepaper '40 boekhoudtips voor je webshop' om meer kennis op te doen van succesvolle manieren om je boekhouding op orde te houden.

Start vandaag met Lightspeed eCom

Maak deel uit van de onevenaarbare groei van Lightspeed.