Poké Perfect - powered by Lightspeed since 2016

Poké Perfect

Poké Perfect past inmiddels perfect in het straatbeeld, al was het populaire Hawaiiaanse concept met sushirijst, rauwe vis en talloze toppings in 2016 in Nederland nog nergens te bespeuren. Enter Quinta en Gerrit Jan Witzel. In een zoektocht naar een gezonde, snelle hap in Amsterdam, introduceerden zij gezonde, betaalbare en bezorgbare pokébowls in Nederland. En die sloegen in als een pokébom.

Lees ons uitgebreide interview met Poké Perfect hier.

Poké Perfect - Hero

Type onderneming

Quick Service
Multi-Locatie

Locatie

13 locaties in Nederland

Van poké naar perfectie

“Wij zijn eerst gaan kijken naar de eigenschappen van het gerecht dat we op de markt wilden brengen”, steekt Gerrit Jan van wal. “Het moest niet alleen gezond, varieerbaar en betaalbaar zijn, maar ook snel te bereiden en bezorgbaar.” Anno 2016 belandde maaltijdbezorging in een stroomversnelling en daar wilden Gerrit Jan en Quinta onmiddellijk op inspelen. “Door ons concept bezorgbaar te maken, kunnen we een heel stadsdeel bedienen, en zijn we niet enkel afhankelijk van mensen die langs onze zaak lopen.”

Poké Perfect Nijmegen

Schaalbaarheid vanaf het begin

Een cruciaal adjectief dat in het bovenstaande eigenschappenlijstje ontbreekt, is schaalbaar, terwijl schaalbaarheid en Poké Perfect vanaf dag één onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo blijkt: zeven jaar na oprichting en 13 locaties later is Poké Perfect poké-marktleider in Nederland. Gerrit Jan: “Ons initiële businessplan was gericht op schaalbaarheid, en we zien dat er nog steeds veel vraag is naar ons concept en er nog heel veel steden in de Benelux zijn waar we naartoe kunnen gaan.”

Poké Perfect - Half-width 2
Lightspeed stelt ons in staat om snel op te schalen, omdat we heel eenvoudig nieuwe vestigingen kunnen toevoegen.

Lightspeed: de perfecte Poké partner

Lightspeed en schaalbaarheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En net zoals schaalbaarheid vanaf het begin bij Poké Perfect hoort, is Lightspeed dat ook. “We zijn vanaf dag één met Lightspeed in zee gegaan”, vertelt Quinta. “Zeven jaar later zijn we er nog steeds heel tevreden over. Het is gewoon heel fijn werken. Alles is gecentraliseerd: we beheren al onze vestigingen via één masteraccount, waarmee we de producten voor alle locaties in één keer kunnen updaten. Dat maakt het ontzettend overzichtelijk, efficiënt en gebruiksvriendelijk.”

Duurzaamheid in elke bowl

Tomaten uit Osdorp, quinoa uit Flevoland en boerenkool wanneer het seizoen dat toelaat – bij Poké Perfect krijg je naast kraakverse ingrediënten ook een gezonde dosis korte keten, duurzaamheid en milieubewustzijn in je bowl. Zo kunnen gasten kiezen voor herbruikbare eetstokjes of glazen pokébowls met statiegeld, of kunnen ze de impact van hun maaltijd op het milieu compenseren, met een luttele €0.25 per bowl. Dat geld wordt doorgestort naar organisaties die wereldwijd bomen aanplanten (Tree For All) en mos planten in verdorde gebieden, om zo de grond te verkoelen (Justdiggit).

Poké Perfect - Half-width 4

Een multi-locatie onderneming beheren met één systeem?

Maak kennis met Lightspeed Restaurant.