fashionfitr™

€69,00 / maandelijks
 • Screenshot

Omschrijving

 • Verlaag retouren en verhoog conversie 
 • Betere communicatie met online shopper 
 • Verbeter het rendement van je webshop

Waarom zou je fashionfitr™ installeren?

 • Het geeft een betere shopbeleving voor de klant
 • Het verlaagd retourenstroom en verhoogd de conversie
 • Het verminderd kosten wat bijdraagt aan een beter rendement

Hoe werkt fashionfitr™?

 • Klant klikt op de CTA-button van de productpagina, pop-up opent
 • Vult vergelijkbaar artikel in van merk wat hij/zij al heeft
 • fashionfitr™ geeft het maatadvies van het te kopen artikel

Met fashionfitr™ kan de online shopper

 • Vergelijken met een kledingstuk wat hij/zij al heeft
 • Op een eenvoudige manier zijn of haar maat bepalen
 • Kijken naar ‘maat groter’ of ‘maat kleiner’ voor ‘your perfect fit

Claim

Wij hebben fashionfitr™ uitvoerig getest bij meerdere fashion webshops over een periode van meer dan 6 maanden. Hierin zagen we de retourenstroom afnemen met >20% en een verhoging in conversie van >0,04%.

Uitgaande dat een gemiddelde retourzending >€15,00 kost aan derving, vracht, handelings, energie en verpakkingskosten betekent dit dat fashionfitr™ zich al snel terugverdiend, sterker nog fashionfitr™ draagt bij aan een beter shop rendement.

Fashionfitr™ heeft twee opties in de pop-up t.w. ‘vergelijken’ en ‘meten’ De optie vergelijken werd verreweg het meest gebruikt (92%). Dit is te verklaren omdat met vergelijken je geen meetgereedschap nodig hebt en het fysiek meten over het algemeen als erg omslachtig wordt ervaren.

Disclaimer; het verminderen in retouren alsook het verhogen van de conversie zijn gebaseerd op een test periode bij meerdere fashion webshops over een periode van tenminste 6 maanden. Geen rechten kunnen worden ontleend aan deze percentages aangezien dit per shop kan verschillen.

Uitgebreidere omschrijving 

Probleem 

Online winkelen is gemakkelijk, maar het probleem van online fashion shoppen is dat het product niet kan worden gepast. Merken hanteren vaak voor dezelfde maat verschillende afmetingen.Zo heb je van het ene merk een maat L en van het andere merk een M of XL. Dat is erg verwarrend waardoor vaak of de verkeerde of meerdere maten per artikel worden besteld. Dit zorgt voor grote retourpercentages bij fashion webshops. Van dit retourpercentage is het merendeel (>70%) de verkeerde maat de reden! Naast een negatieve ‘shopping experience’ brengen retourzendingen hoge kosten met zich mee o.a. door vracht- en handeling kosten maar ook de kosten van derving, energie, reconditioneren van producten en verpakkingsmaterialen.

Waarom zou je fashionfitr™ installeren? 

Je verbetert en zorgt voor een optimale shopbeleving richting de online shopper waardoor makkelijker de juiste maat, van het te kopen artikel, kan worden besteld. Dit geeft minder retouren, minder handelingen, minder artikelen onder handen en dus een beter rendement. Minder retouren betekent een lagere belasting voor het milieu en draag je in die zin bij aan vermindering van de COuitstoot.

Hoe werkt fashionfitr™?

Fashionfitr™ is een fitting tool die de gebruiker online de juiste maat adviseert. De CTA-button van Fashionfitr™ wordt geïntegreerd op elke productpagina van de fashion webshop bij de te kiezen maat. Door hierop te klikken wordt de pop-up van fashionfitr™ geopend. De online shopper kan hier of een vergelijkbaar (vergelijken) merk invullen wat hij of zij al heeft of een paar specifieke lichaamsafmetingen (meten).Fashionfitr™ berekent vervolgens snel en efficiënt de ingegeven gegevens en geeft het bijpassende maatadvies.

Fashionfitr™ onderscheid zich doordat de shopper kan kijken hoe een ‘maat groter’ of ‘maat kleiner’ valt wat wordt weergegeven in een drietal lichaamsafmetingen. De blauwe horizontale balkjes verschuiven dan meer naar links (kleiner) of meer naar rechts (groter).

Zo geven wij niet alleen het meest optimale maatadvies vanuit onze kant maar kan de gebruiker ook zelf bepalen (interactief) wat hem of haar het beste past voor ‘your perfect fit’. Het kan namelijk zo zijn dat twee personen, met dezelfde lichaams afmetingen, een grotere danwel een kleinere maat prettiger vinden zitten. Door fashionfitr™ aan te bieden naar de klant wordt bijgedragen aan een betere service en een nog grotere shopbeleving. 

Belangrijkste kenmerken fashionfitr™ 

1.     optie ‘vergelijken’ met kledingartikel wat men al heeft

2.     optie ‘meten’ van een paar lichaamseigen afmetingen

3.     grote database van merken

4.     kijken ‘maat groter’of ‘maat kleiner’ voor ‘your perfect fit’

5.     snel, efficiënt, betaalbaar en makkelijk in gebruik

Onze visie

Het optimaliseren van de online fashion wereld en het verhogen van de online shopping experience!

Extra informatie

We staan niet stil en zullen je op de hoogte houden wat je allemaal kunt verwachten in nieuwe ontwikkelingen en 'extra features'! Dit om te zorgen voor een optimale communicatie met de 'online shopper'! Hieronder alvast een aantal 'extra features' welke op de planning staan:

 • Dashboard E-commerce manager
 • Statistics & Analytics
 • Eigen logo plaatsen in pop-up
 • Pop-up in kleur van webshop
 • Keuze uit meerdere 'call to action' buttons
 • Button 'toevoegen aan winkelmand'
 • Bodyfashion & Swimwear
 • Kids

Kortom genoeg redenen om ook fashionfitr™ in uw shop aan te bieden richting de 'online shopper'!

Nb.: de CTA-button wordt alleen getoond bij die merken waar wij maatgegevens van hebben. Wekelijks komen er nieuwe merken bij en wordt onze database verder aangevuld en uitgebreid. 

Support 
Vragen, nieuwe ideeën of feedback? Informeer ons en neem contact met ons op via [email protected]