Graphite

Amsterdam

Na het waanzinnige success wat Peter Gast bij ‘t Schulten Hues heeft behaald waar hij werd bekroond met een michelinster is het nu tijd voor een nieuw avontuur. Na 16 jaar Zutphen begonnen hij en Jacqueline van Liere dit jaar samen nog eens helemaal opnieuw. Ze openden het mysterieuze Graphite in hartje Amsterdam.

Gehuld in mysterie

Peter Gast is known. Zeker één van de meest bekende chefs van Nederland en bekroond met een Michelinster die hij 14 jaren wist te behouden in Zutphen. Met zijn nieuwe restaurant Graphite naast het Rembrandtplein laat hij zien dat er een hoop creativiteit in hem zit. Het eerste speakeasy restaurant van Nederland waar gasten vooraf online een aanbetaling doen, dan een QR code ontvangen waarmee zij bij Graphite een mysterieuze deur kunnen openen. Eenmal binnen staat hun een culinair spektakel te wachten.

Het kleine, intieme en persoonlijke voelt heel lekker en de boel swingt. We krijgen dat ook terug van de gasten dat men het spannend vindt en dat is nou net wat we zochten.
Peter Gast

Meet The Chef

Peter Gast maakt deel uit van de online miniserie Meet The Chef. Zes topchefs vertellen over hun passie, inspiratie en drijfveer. Bekijk hier de aflevering met Peter Gast 'The Mystery' en krijg een inkijk in het werk van deze sterrenchef.

Een nieuwe interpretatie van fine-dining

Een stijve sfeer, veel linnen en zacht klassieke muziek op de achtergrond. Zo zitten een hoop sterrenrestaurants in elkaar. Graphite niet. Het is donker met wél licht op tafel zodat de 20 snel op elkaar volgende gerechten perfect in de spotlight staan. Er zijn 20 tafels voor twee, een gastro-club gevoel zegt Peter. Het voelt intiemer, meer privé en spannender dan elk ander bezoek aan een fine-dining restaurant.

Het is meer een soort gastro-club gevoel, muziek staat lekker op hoog, veel kleine gerechtjes die elkaar op hoog tempo opvolgen en een team waarbij er geen voor en achter meer bij is, gezien het zich allemaal voor afspeelt, midden in de zaak bij de gasten. Soort keuken tafel gevoel, daardoor kun je met elkaar toch wat informeler bewegen...geen fine dining gevoel maar wel de kwaliteit.
Peter Gast

14 dagen gratis proefperiode

Probeer alle features uit, voeg ongelimiteerd gebruikers toe, geen creditcard vereist.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldige bedrijfsnaam in.
Minimaal 8 tekens - 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. Mag geen van de volgende tekens bevatten (<,>, ", ', &)
Kies de categorie die het beste bij jouw onderneming past.

Door op 'Start je gratis demo' te klikken, ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en privacybeleid .