212

Amsterdam

Net één jaar na de opening heeft Richard van Oostenbrugge al een Michelin ster behaald met zijn restaurant 212. Een prachtig restaurant aan de Amstel, net wat anders dan alle andere sterrenrestaurants.

Minder regeltjes, meer beleving.

Begin 2018 opende restaurant 212 zij deuren. Gelegen aan de Amsterdamse Amstel werd het nieuwe Restaurant van Richard van Oostenbrugge en team snel heel populair. Het is een restaurant zonder tafels, zonder linnen en zonder de welbekende klassieke achtergrondmuziek. Gasten zitten aan een bar rond om de keuken en kunnen precies zien hoe de topchefs te werk gaan.

Mensen zitten hier echt met elkaar te kletsen en leren elkaar kennen, er wordt makkelijk een wijntje gedaan met iemand drie stoelen verder. Zo wordt het makkelijk een leuke avond.
Richard van Oostenbrugge

Meet The Chef: Richard van Oostenbrugge

Richard maakt deel uit van de Meet The Chef online miniserie. In de aflevering vertelt hij over zijn restaurant, zijn insteek en interpretatie van fine-dining en geeft hij de kijker een inkijk in zijn keuken.

Het concept van 212 is eigenlijk hoe Thomas en ik fine dining zien, en waar het naartoe kan gaan.
Richard van Oostenbrugge

De Michelin ster

Op 17 december was het zover: de eerste ster voor 212 werd in het Amsterdamse De La Mar theater uitgereikt. Het duo van 212 werd het culinaire dreamteam genoemd en de reviews waren uitstekend.

De open keuken staat als een theater centraal in deze moderne zaak. Iedereen geniet van de interactie met de chefs. Al is een plaats aan de counter een aanrader. U ziet er hoe Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot nauwkeurig en delicaat te werk gaan. Hun keuken is uiterst inventief. Telkens weer wordt u verbluft door onverwachte smaaksensaties.
Guide Michelin 2019

14 dagen gratis proefperiode

Probeer alle features uit, voeg ongelimiteerd gebruikers toe, geen creditcard vereist.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldige bedrijfsnaam in.
Minimaal 8 tekens - 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. Mag geen van de volgende tekens bevatten (<,>, ", ', &)
Kies de categorie die het beste bij jouw onderneming past.

Door op 'Start je gratis demo' te klikken, ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en privacybeleid .