Olivijn | Menno Post

Haarlem

Van tweesterren success bij Bokkedoorns naar zijn eerste eigen restaurant: Olivijn in hartje Haarlem. Een prachtig restaurant waar gastvrijheid centraal staat. In 2018 geopend en in hetzelfde jaar bekroond met een michelinster.

De eerste ster in het eerste jaar

Menno Post was pas in januari 2018 vertrokken van de Bokkedoorns, waar hij twee michelinsterren behaalde. Hij vertrok om zijn eigen restaurant te openen in haartje Haarlem te openen. Nog geen jaar later is hij ook daar al bekroond met de eerste michelinster en heeft hij Olivijn direct op de kaart gezet. Restaurant Olivijn brengt volgens Menno topgastronomie en kunst samen in één van de oudste panden van Haarlem. In de galerie kunnen de gasten om de 8 weken een nieuwe verkooptentoonstelling bewonderen, en er zal altijd een Haarlemse kunstenaar in de tentoonstelling worden opgenomen.

Ik wil graag dat de gasten zich bij mij thuis voelen, kunnen ontspannen en het gevoel hebben dat ze helemaal in de watten worden gelegd. Een echt huiskamergevoel met veel tijd en aandacht. En dan wil ik dat ze onderweg naar huis denken: dat was echt heel fijn.
Menno Post - Olivijn

Meet The Chef

Menno Post maakt deel uit van de online miniserie Meet The Chef. Zes topchefs vertellen over hun passie, inspiratie en drijfveer. Bekijk hier de aflevering met Menno Post 'The Ingredient' en krijg een inkijk in het werk van een sterrenchef.

Achter perfecte service staat de juiste techniek

Olivijn is direct begonnen met een kassasysteem van Lightspeed in combinatie met het kitchen system van Annoncer. Beide systemen zijn voor fine dining ideaal omdat er rekening gehouden kan worden met het timen van meerdere gangen, speciale wensen en talloze kleine belangrijke notities tegelijk.

Perfectie zonder stijfheid

In Olivijn staan de gasten centraal en wordt er waarde aan gehecht dat ze zich echt thuis voelen. Menno Post zal het menu zelf aan tafel presenteren en biedt daarbij ook mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wensen van de gasten. Sommelier Milton Verseput heeft met zorg een wijnkaart samengesteld met mooie domeinen en Chateau’s. En maitre Wietse ’t Jong zorgt ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt.

Ik geloof dat je wanneer je je gasten persoonlijk benadert, en ook meer custom made gerechten aan hun kunt aanbieden, dieper ingaat op de wensen van je gast. Op deze manier zullen zij zich ook meer gehoord en gezien voelen. Je zet de gast en de service centraal, dat wordt altijd gewaardeerd.
Menno Post - Olivijn

"Het niveau waar we op werken is gewoon elke dag Champions League finale voetballen."

14 dagen gratis proefperiode

Probeer alle features uit, voeg ongelimiteerd gebruikers toe, geen creditcard vereist.

Vul a.u.b. je volledige naam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een geldige bedrijfsnaam in.
Minimaal 8 tekens - 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. Mag geen van de volgende tekens bevatten (<,>, ", ', &)
Kies de categorie die het beste bij jouw onderneming past.

Door op 'Start je gratis demo' te klikken, ga je akkoord met onze
algemene voorwaarden en privacybeleid .