De Zoes | Helden, Limburg

Waar kun je overdag heerlijk lunchen, ‘s avonds uitgebreid dineren en ‘s nacht helemaal in de cafésferen komen? Dat kan bij familiebedrijf De Zoes, een authentieke parel in Limburg. Wat als bruin café ontstond is nu een uniek concept voor speciaalbier en lekker eten. Eigenaar Frank van Meegen vertelt ons meer over zijn concept.

Preuve, prooste, praote

‘’Mijn opa en oma hadden De Zoes geopend op 1 april 1937,’’ vertelt Frank. De naam van de zaak is afgeleid van ‘Van Soest’, destijds de achternaam van de familie. ‘’In 1979 nam mijn oom de zaak over. Hij was echter vrijgezel en had geen kinderen die de zaak van hem over konden nemen.’’ Dus, op 9 juni 2016 kwam de zaak onder de hoede van Frank en kreeg hij de taak het familiebedrijf voort te zetten.

Na de overname blies Frank leven in de zaak. De Zoes werd omgetoverd tot een uniek concept waar de focus ligt op preuve (proeven), prooste (proosten) en praote (praten). Grootschalige verbouwing van het voorhuis, een restaurant in het achterhuis, terrasuitbreiding… Al deze onderdelen van De Zoes wisten Frank en zijn team samen met Lightspeed Restaurant goed te managen.

Zicht in de zaak en op het terras

Binnen De Zoes wordt het Lightspeed Restaurant kassasysteem op verschillende manieren gebruikt. Frank: ‘’Wij hebben een iPad in een plastic houder; die staat op de bar met kassalade. Daarnaast werken wij met mini-iPads die wij als handhelds gebruiken: een vaste voor bestellingen en één voor het terras.’’ Ondanks dat De Zoes met verschillende devices werkt, weet het hele team precies welke tafel wat heeft besteld. Dat komt omdat alle bestellingen via het kassasysteem gesynchroniseerd worden met een cloud database. ‘’Als één persoon iets aanslaat, dan zie je dat direct op de handheld van een ander persoon,’’ zegt Frank. Zo raakt geen bestelling meer zoek.

Wij hebben een iPad in een plastic houder; die staat op de bar met kassalade. Daarnaast werken wij met mini-iPads die wij als handhelds gebruiken: een vaste voor bestellingen en één voor het terras.
Frank van Meegen, eigenaar De Zoes

Uitbouwen en voorzetten

Hoe ziet Frank de zaak in de toekomst? ‘’Ik wil het familiebedrijf voortzetten. Een gezonde onderneming runnen die meegaat met de trends van nu.’’ Op lange termijn hoopt Frank uit te breiden naar een tweede terras. Via het kassasysteem kan hij snel en eenvoudig een terras plattegrond op de iPad maken. Frank: ‘’Ik moet wel een nieuwe iPad en kassalade kopen en nieuwe handhelds regelen. Maar dat is niet zo moeilijk. Gewoon bestellen, installeren en klaar. Het werkt vrij snel.’’

Lightspeed Restaurant is er voor elke bar en café

Probeer het gratis uit of bespreek de mogelijkheden met een expert.