Pursuit Femmes: pionieren in vrouwelijke maatpakken

Pursuit Femmes

Angélique van Gils en haar dochters Jill en Joy van der Heijden verkopen met Pursuit Femmes maatpakken met een vrouwelijke touch. Het mode- en ondernemersbloed stroomt bij het drietal al generaties lang door de aderen: grootvader van Gils was de oprichter van het gelijknamige Nederlands-Belgische herenmodemerk. Begin 2021 concluderen ze dat er weinig tot geen winkels zijn waar vrouwen terecht kunnen voor maatpakken, en dat het tijd is voor verandering.

Lees het uitgebreide interview hier

Type onderneming

Maatpakken

Producten

Lightspeed Retail

Locaties

Antwerpen, Gent

Een podium om te passen

“Pursuit Femmes moest een plek worden waar vrouwen op een podium kunnen gaan staan, en met onverdeelde aandacht een mooi pak aangemeten krijgen,” vertelt Joy. Ze werken het concept verder uit. Angélique brengt de ervaring, en Jill, ontwerper, concentreert zich op de creatieve kant. Joy, afgestudeerd in economie, richt zich op de zakelijke aspecten. Het klantprofiel is heel gevarieerd: “Er zijn meiden gekomen die voor hun communie graag een mooi maatpak wilden”, vertelt Joy. “Maar ook een dame van negentig jaar, die altijd al een pak op maat wou laten maken.”

Pionieren en testen

Pursuit Femmes sluit zich aan bij de start-up accelerator Start it @KBC, waar ze niet alleen advies en begeleiding krijgen, maar een jaar na oprichting ook een prijs winnen voor de snelst groeiende onderneming. Hun pop-up stores in Gent en Antwerpen worden vaste winkels met personeel. “We zijn echt aan het pionieren op het gebied van kleuren en stofkeuze in vrouwenpakken, maar ook als bedrijf, vertelt Angélique. “Je moet testen. Lukt het, dan gaan we vooruit, lukt het niet, dan doen we een stapje opzij.”

Gestructureerd groeien

Met twee vaste winkels en de ambitie om te groeien werd het tijd om te automatiseren en processen te verbeteren. Het Lightspeed Retail kassasysteem bood de oplossing om snel inzicht te krijgen in alle transacties die plaatsvinden tussen hun vestigingen. Ook hebben ze nu minder omkijken naar de administratie door de koppeling tussen Lightspeed en de boekhoudsoftware Exact Online. “Lightspeed helpt mee om de groei van ons bedrijf op een gestructureerde manier vol te houden”, vertelt Joy. “Angélique: “Met de modules die Lightspeed aanbiedt kunnen we in de toekomst zelf bepalen wanneer we er klaar voor zijn om weer een nieuwe toe te voegen.”

“Ik voel dat we professioneel echt op een nieuw niveau zitten sinds we met Lightspeed aan de slag zijn gegaan.”

Joy van der Heijden - Pursuit Femmes

Het kassasysteem dat met je meegroeit

Leer meer over het Lightspeed retail kassasysteem.