Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

9x de beste koffie in Amsterdam

9x de beste koffie in Amsterdam

Nederlanders drinken gemiddeld 260 liter koffie per jaar, en een groot deel daarvan buiten de deur. Koffie is tegenwoordig meer dan een opkikker; het is een cultuur. De gemiddelde koffiezaak moet dan ook meerdere soorten melk, meerdere soorten koffie én kwalitatief hoogstaande zoetigheid voor ernaast kunnen aanbieden.

Met een uitgebreid aanbod koffiezaken in de stad, is het de vraag welke van deze aan bovenstaande eisen voldoen. We zetten 9 van onze favorieten op een rij:

Bocca Coffee

Bocca staat voor kwaliteit, transparantie en innovatie. Ze zijn op de eerste plaats een koffiebrander, maar hebben daarnaast een voor iedereen toegankelijke locatie in het centrum. Deze lichte en ruimtelijk ingerichte zaak dient als training center voor barista’s, en espresso bar voor iedereen die van goede koffie houdt.

➝ Kerkstraat 96, Amsterdam

Vascobelo V-Bar

Een aanrader voor alle boekenwurmen onder ons. Het Belgische Vascobelo opende in 2015 deze V-Bar – midden in Amsterdam’s favoriete boekwinkel Scheltema. Behoefte aan rust na 7 verdiepingen boeken speuren, of op zoek naar een plek om onder genot van een bakkie te beginnen in je nieuwe roman? Dit is the place to be.

➝ Rokin 9, Amsterdam

Lot Sixty One

Ook dit zijn branders die besloten om hun koffie direct aan de man te brengen, en met succes! Voor hun hoekpandje in de Kinkerstraat kun je in de zon genieten van je bakkie, gemaakt van vers gebrande bonen. Wil je echt nooit meer iets anders? Neem dan vooral een zakje bonen mee naar huis!

➝ Kinkerstraat 112, Amsterdam

Pluk

Pluk verkoopt alles wat leuk is om in huis te hebben, en heeft daarnaast een uitgebreide koffiekaart. Met een wijde variëteit aan opties – waaronder beetroot en tumeric latte’s – kan het haast niet anders dan dat je hier iets vindt waar je zin in hebt. Honger? Met een uitgebreide ontbijtkaart en all-day pancakes ben je ook daarvoor op het juiste adres.

➝ Reestraat 19, Amsterdam

Wil jij je bedrijf toekomstbestendig maken?

Leer beter gebruik te maken van data inzichten.
Kom naar Data Meets Hospitality 2019

Coffee Sometime

De naam komt van iedereens favoriete open afsluiter: ‘… we should get coffee sometime’. De koffie zelf is zo goed dat je al die vage kennissen er met liefde mee naartoe neemt – goede vrienden overigens ook. Dit, in combinatie met het serene interieur en de fijne lunchkaart maakt Coffee Sometime tot een van Amsterdams relatief onontdekte parels.

➝ Eerste Constantijn Huygensstraat 63, Amsterdam

Bakers & Roasters

In deze laid back tent met Nieuw-Zeelandse vibe kun je terecht voor bowls, smoothies, ‘brekkie’ en natuurlijk koffie. Hun Ozone koffie schenken ze alleen in dubbele shots, dus je krijgt gegarandeerd een krachtig kopje voor je neus. Al het bovenstaande wordt gecombineerd met ‘hospitality their mums taught them’, dus ook een goede ervaring is gegarandeerd.

➝ Kadijksplein 16 / Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

Monks Coffee Roasters

Meer inspiratie from ‘down under’. Eigenaar Paul Abbott besloot een stukje Melbourne naar Amsterdam te brengen met Monks. Doordeweeks is iedereen welkom, maar in het weekend heerst er een ‘no laptop’ beleid. Vervelend voor de ZZP ers onder ons, fijn voor de sociale interactie!

➝ Bilderdijkstraat 46, Amsterdam

Locals Coffee

De gouden bar lokt je op het eerste gezicht naar binnen, maar het zijn de zachte banken, koffie en gin tonics die ervoor zorgen dat je hier de hele dag blijft hangen. Dit tentje heeft zich dan ook binnen een jaar aardig omhoog weten te werken op het favorieten-lijstje van menig ‘local’.

➝ Eerste Jacob van Campenstraat 27, Amsterdam

Cut Throat

Bij Cut Throat kun je terecht voor een nieuw kapsel, een biertje, brunch, een borrel, én goede koffie. Hun locatie bij de Wallen is alleen al de moeite waard: karakteristiek metselwerk en authentiek glas in lood geeft deze multi-onderneming een hele andere uitstraling dan je van de gemiddelde koffiebar gewend bent. Tel hier de fijne muziek bij op, en het is zeker een bezoekje waard.

➝ Beursplein 5, Amsterdam

Geïnspireerd door deze ondernemingen?

Probeer nu voor 14 dagen Lightspeed Restaurant - gratis

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.