Dadawan – powered by Lightspeed since 2015

Dadawan: wordly food, small town prices

Het populaire fast-casual concept stelde haar Aziatisch fusion menu voor het eerst voor in 2015, aan de Spoorweglaan in Maastricht. Vandaag telt Dadawan zes locaties: Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Kerkrade en een tweede in Maastricht, dit keer aan de Kesselskade, gedoopt tot little Dadawan.

Lees ons uitgebreide interview met Dadawan hier.

Dadawan Logo

Locaties

Arnhem
Eindhoven
Kerkrade
Maastricht (2)
Tilburg

Iedereen welkom en voor elk wat wils

Bij Dadawan staan toegankelijkheid en laagdrempeligheid centraal. Dadawan brengt het beste van Oost en West samen in een fusion menu boordevol klassiekers met een Aziatische twist, en typische Aziatische gerechten in een Nederlandse jasje. “Dadawan is een restaurant voor iedereen”, vertelt Jason Li, medeoprichter en COO. “We wilden iets neerzetten dat voor iedereen toegankelijk was. Als je met een grote groep langskomt, moet iedereen iets lekkers op de menukaart kunnen vinden.” Zo vind je naast Poké Wans en Sushi Rolls ook pittige currys, ramen, lobster en burgers, en natuurlijk ook hun signature Dadawan stone bowls op de menukaart.

De Dadawan Stone Bowl

De digitale customer journey

Volgens Jason is een succesvolle customer journey vandaag onlosmakelijk verbonden met technologie: “Hoe gasten met je merk in aanraking komen gebeurt digitaal, hoe ze in Dadawan bestellen gebeurt digitaal, met QR-codes aan tafel of via onze bestelzuilen. Bovendien is Dadawan een cashless fast-casual concept.” Op de locaties waar het vloerplan dat toelaat, worden ook robots ingezet. “Eén robot neemt het werk weg van 0.7 à 0.8 fulltime medewerkers. Met twee robots kun je dus anderhalve FTE minder gaan inzetten.” Maar robots zijn niet de oplossing voor personeelstekort, al heeft robotisering de confrontatie met personeelstekort en stijgende personeelskosten wel verlicht: “Je hebt altijd personeel nodig, maar met robots kun je wel veel loze uren opvullen, waar we vroeger normaal twee medewerkers permanent voor nodig hadden.”

Dadawan Robots
Lightspeed is overzichtelijk, intuïtief en eenvoudig om mee te werken. Dat is wat een kassasysteem moet doen: in stilte op de achtergrond werken. Als je eigenlijk niet weet dat het er is, dan heb je het allerbeste systeem.

Lightspeed in één woord: efficiëntie

Ook Lightspeed maakt deel uit van het Dadawan verhaal: “Lightspeed is overzichtelijk, intuïtief en eenvoudig om mee te werken. Dat is ook wat een kassasysteem moet doen: in stilte op de achtergrond werken. Als je eigenlijk niet weet dat het er is, dan heb je het allerbeste systeem. Ook wanneer je in een groeifase zit, is het makkelijk om een nieuwe locatie op te starten: met een back-up van een bestaande locatie als template heb je het op een halve middag snel, simpel en gemakkelijk geïmplementeerd. Wetende dat we ook meerdere locaties hebben, is het gewoon fijn dat we dit soort datapunten met elkaar kunnen syncen en heel eenvoudig vergelijkingen kunnen maken tussen locaties en op basis daarvan verbeteringen doorvoeren.”

Dadawan Interieur Arnhem

Payments: de meerwaarde van geïntegreerde betalingen

Dadawan werkt ook met Lightspeed Payments, de geïntegreerde betaaloplossing voor Lightspeed Restaurant. “De belangrijkste drijfveer om voor Payments te gaan, is net die koppeling met het kassasysteem”, voegt Jason toe. “Medewerkers hoeven niet langer een bedrag in te geven op de pinautomaat, of achteraf kijken of het bedrag juist was. Die handelingen haal je weg uit het betaalproces, en daarom ben ik ook bereid om meer te betalen. “Waar je naartoe zou willen gaan, is een totaaloplossing die alles voor je doet, maar dat is geen absolute vereiste”, concludeert hij. “Als elke partij doet waar die goed in is en kan gekoppeld worden met elkaar, zitten we goed.”

Een multi-locatie onderneming beheren met één systeem?

Maak kennis met Lightspeed Restaurant.