Greenwoods - Amsterdam

Greenwoods, de eerste English tearoom van Amsterdam, sloeg met succes in nadat het in 1988 zijn deuren opende. Nu komt zowel het lokale publiek als toeristen graag langs voor verse thee en biologische brunch- en lunchmaaltijden. Allen met zorg bereid voor de beste kwaliteit.

De klant staat centraal

’'Wij zijn Greenwoods - dat staat voor een goede lunch, gezond en zeer vegan- en vegetarian-friendly’’, vertelt Jennifer Nelson, General Manager van Greenwoods. De zaak was opgericht door de Australische Gabrielle Mary Wheeler, maar wordt sindsdien gerund door een Nederlandse eigenaar. ‘’Greenwoods is zijn passie, en hij heeft zijn business model daarop doorgebouwd. Een paar jaar later opende hij de tweede locatie op de Keizersgracht.’’ Vanaf dat punt bleven beide vestigingen groeien en groeien.

Wij luisteren naar onze gasten en geven de gasten wat ze willen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die speciaal naar ons komen omdat zij hoorden dat wij dé gluten-free spot in Amsterdam zijn. Dan weten we direct dat wij meer gluten-free producten op het menu moeten zetten.
Jennifer Nelson - General Manager Greenwoods

Uitstekende service op beide vestigingen

Zowel de vestiging op de Singel als op de Keizersgracht zijn echte pareltjes: felrode bloemen en veel groen. Dat maakt het terras warm en uitnodigend. Jennifer: ‘’Bloemen, de eigenaar houdt ervan en het zorgt voor een ‘wow’-factor. Dat gepaard met onze subtiele branding op onze menu’s zorgt ervoor dat we niet te veel in-your-face zijn. De drukte van Amsterdam draagt alleen maar bij aan de charme van de terrassen.’’ Door op elke locatie de juiste mensen neer te zetten, lukt het Greenwoods om beide vestigingen optimaal te managen.

Goed personeel is essentieel. Bij ons moet je een ninja zijn: niet alleen een fantastische serveerder zijn, maar ook zelf de verantwoordelijkheid nemen voor verschillende taken. De kwaliteit van het personeel zie je terug in de kwaliteit van het eten, en dat zie je weer terug in hoe we het eten serveren en hoe serveerders daarna service bieden.
Jennifer Nelson - General Manager Greenwoods

Efficiëntie met Lightspeed

Greenwoods werkt al twee jaar samen met Lightspeed. ‘’De snelheid van het systeem bevalt ons goed en de updates zijn geweldig. Het trainen van het personeel is geen probleem, want het systeem is erg simpel; vrijwel iedereen kan het gebruiken.’’

De automatische cloud-synchronisatie van Lightspeed biedt Greenwoods de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Jennifer: ‘’De eigenaren gaan de back office in om echt goed naar de cijfers te kijken.’’ Real-time statistieken die ze op elk moment kunnen opvragen.

Wij kijken naar de piekuren en de best verkochte gerechten. Wanneer het op het menu aankomt, kijken we goed naar de gerechten die het meest en minst werden besteld. Dan kunnen we zien wat we van het menu willen afhalen en wat we erop zouden kunnen zetten.
Jennifer Nelson - General Manager Greenwoods

Meerdere vestigingen beheren met Lightspeed?