Vind meer nieuws

Product

Lightspeed introduceert Capital, flexibele bedrijfsfinanciering voor ondernemers in Nederland 

Nieuw dienstenaanbod maakt financiering toegankelijker voor ondernemers in de horeca- en retailsector

Amsterdam, 9 november 2023 – Lightspeed Commerce Inc. (NYSE | TSX: LSPD) lanceert Lightspeed Capital, een financieringsprogramma voor horeca- en retailondernemers in Nederland. Dit programma is bedoeld om bedrijven te voorzien van flexibele voorschotten, in het licht van stijgende kosten door inflatie en turbulente economische tijden. 

Met Capital speelt Lightspeed in op de uitdagingen voor ondernemers op zoek naar financiering: uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat het vinden van financiering voor mkb’ers in Nederland ingewikkeld is, leningen duurder zijn en de kans om geld te krijgen kleiner is dan in andere Europese landen, waardoor Nederlandse mkb’ers hun zoektocht naar financiering 40% vaker staken dan ondernemers in het buitenland.

Winkel- en horecaondernemers in Nederland en België die klant zijn van Lightspeed kunnen in aanmerking komen voor het financieringsprogramma van Lightspeed Capital. Dat proces verloopt als volgt:

  • Een eenvoudige aanvraag: Een snelle en stressvrije aanvraagprocedure voor winkel- en horecaondernemers, zonder strenge kredietcontroles.
  • Flexibele financiering: een voorschot op maat dat na goedkeuring binnen twee werkdagen beschikbaar is voor iedere zakelijke behoefte, van voorraad en apparatuur tot personeelskosten en marketing.
  • Transparante en stabiele terugbetaling: het voorschot en de bijbehorende vaste kosten (‘flat fee’ ) worden automatisch terugbetaald via een vast percentage op de dagelijkse omzet van kaartbetalingen, zonder variabele rentetarieven.

“Lightspeed ondersteunt ambitieuze ondernemers die hun omzet willen verhogen en zich willen richten op hun klanten”, zegt Liam Crooks, Lightspeed’s Managing Director in Europa. “We kijken ernaar uit om Lightspeed Capital aan te bieden in Nederland en België, en bezwaren die traditionele financieringskanalen kunnen opwerpen weg te nemen. Zo kunnen onze klanten zich blijven richten op hun core business: hun bedrijf zo goed mogelijk runnen en een optimale klantervaring bieden.”

Het feit dat Capital exclusief beschikbaar is voor klanten van Lightspeed, heeft als voordeel dat Lightspeed inzicht heeft in de specifieke behoeften van elk bedrijf dat een voorschot aanvraagt. De bestaande relatie met de horeca- en retailondernemers maakt het bovendien eenvoudiger om in aanmerking te komen en financiële risico’s te beperken.

“Snel en gemakkelijk toegang krijgen tot financiering is één van de grootste uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben. De lancering van Lightspeed Capital in Nederland en België biedt onze klanten een eenvoudige en snelle mogelijkheid om te investeren in hun bedrijf, allemaal binnen één uniforme oplossing”, voegt Crooks toe. 

Meer informatie over de producten waarmee Lightspeed retail- en horecaondernemers helpt hun bedrijven efficiënter te runnen is te vinden op onze website.

 

Over Lightspeed

Het complete ondernemersplatform van Lightspeed ondersteunt ondernemingen die de ruggengraat vormen van de wereldeconomie. Het helpt ondernemers te vereenvoudigen, op te schalen en bij het bieden van uitzonderlijke klantervaringen. Ons online ondernemersplatform transformeert en verenigt digitale en fysieke processen door verkoop via verschillende kanalen, het uitbreiden naar nieuwe locaties, wereldwijde betalingen, financiële oplossingen en toegang tot leveranciersnetwerken.

Lightspeed is opgericht in 2005 in Montréal, Canada, en staat tegenwoordig dubbel genoteerd op de New York en Toronto Stock Exchange (NYSE: LSPD). Met teams in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific, ondersteunt Lightspeed op dit moment midden- en kleinbedrijven in meer dan 100 landen wereldwijd.

Voor meer informatie, zie lightspeed.nl en lightspeed.be

Volg ons op social media: LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube en Twitter

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte informatie en toekomstgerichte verklaringen bevatten in de zin van de toepasselijke effectenwetgeving (‘toekomstgerichte verklaringen’). Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die voorspellend van aard zijn, afhangen van of verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden en worden aangeduid met woorden of woordcombinaties als ‘zal’, ‘verwacht’, ‘anticipeert’, ‘is van plan’, ‘plant’, ‘gelooft’, ‘schat’ of soortgelijke uitdrukkingen over zaken die geen historische feiten zijn. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van de onderneming en houden inherent talrijke risico’s en onzekerheden in, bekend en onbekend, met inbegrip van economische factoren. Een aantal risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, waaronder, naast andere factoren, de risicofactoren die worden genoemd in onze meest recente Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations, onder Risk Factors in ons meest recente Annual Information Form, en in onze andere deponeringen bij de Canadese effectentoezichthouders en het Amerikaanse Securities and Exchange Committee, die allemaal beschikbaar zijn op ons profiel op SEDAR (www.sedarplus.ca) en op EDGAR (www.sec.gov). Lezers dienen deze en andere factoren zorgvuldig in overweging te nemen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de achtergestelde stemgerechtigde aandelen van Lightspeed en niet bovenmatig vertrouwen te stellen in toekomstgerichte verklaringen. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn geen garanties voor toekomstige prestaties en hoewel toekomstgerichte verklaringen gebaseerd zijn op veronderstellingen die de onderneming redelijk acht, kunnen de werkelijke gebeurtenissen en resultaten wezenlijk verschillen van hoe ze zijn uitgedrukt of gesuggereerd worden in toekomstgerichte verklaringen van de onderneming. Behalve wanneer dit expliciet vereist is door toepasselijke wetgeving, wijst Lightspeed elke verplichting af om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Meer over dit onderwerp
Product