Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

13 betaalbare tools die helpen je bedrijf te laten groeien

13 betaalbare tools die helpen je bedrijf te laten groeien

Heb je wel eens gegoogeld naar de belangrijkste keywoorden voor je bedrijf? En kwam je erachter dat je website niet bovenaan in de zoekresultaten stond? Waarschijnlijk gebruik je niet de juiste SEO-technieken of de juiste tools.

De beste marketeers hebben een aantal tools waarmee ze succesvolle contentmarketingprojecten opzetten. We hebben een lijst opgesteld met enkele van de beste betaalbare tools waarmee jij hetzelfde kunt doen.

 

1. HubSpot

Social media marketing, content strategy en SEO-optimalisatie

Het in 2006 ontwikkelde HubSpot is een geweldige tool voor elke ondernemer, ongeacht de grootte van je bedrijf. Het is hét ideale platform als je contentmarketing wilt inzetten om meer organisch verkeer te trekken en meer leads te genereren. Met de websitebouwer van HubSpot kun je je doelgroep gericht benaderen met relevante content, zonder de hulp van een ontwikkelaar of designer.

Als je advertenties gebruikt, kun je met HubSpot het aantal clicks bekijken, meten wat je bezoekers van je website vinden, inkomende klanten analyseren, leads volgen en het ROI van elke campagne drastisch verhogen. Bovendien kun je je social media campagnes verbeteren voor maximale resultaten.

HubSpot biedt verschillende abonnementen, vanaf € 46 per maand, en geeft je alles wat je nodig hebt om succesvolle social media-, content- en zoekmachine campagnes te ontwikkelen en in te zetten. 

 

2. MOZ SEO

Bekijk handige analyses van zoekmachineresultaten

MOZ werd in 2004 opgericht door Rand Fishkin en beschikt over een enorme database en uitstekende analysefuncties om je te helpen je content hoger in de resultaten van populaire zoekmachines te krijgen. MOZ analyseert hoe zoekmachines bedrijven in hun resultaten opnemen en dankzij de actieve gebruikerscommunity heb je toegang tot een schat aan informatie van collega’s over welke strategieën werken voor een bepaald publiek.

MOZ heeft ook praktische tutorials over verschillende onderzoekstools om je SEO-strategie te optimaliseren. Bekijk hoe je concurrenten backlinks creëren, populaire keywords inzetten en organisch verkeer stimuleren, en gebruik die informatie om ze slimmer af te zijn.

 

3. HootSuite

Het managementsysteem voor social media dat zich richt op je doelgroep

Wanneer je social media campagnes aanslaan en je volgers in grote aantallen reageren op je berichten, kan het een hele opgave worden om je verschillende social media kanalen te beheren.

Hootsuite werd in 2008 ontwikkeld door Ryan Holmes en biedt ondernemers een gebruiksvriendelijk platform voor het beheren van al hun social media accounts en workflows. Houd zicht op al je accounts op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en YouTube, en beheer ze allemaal vanaf één locatie.

Met HootSuite bespaar je tijd omdat je routinematige, herhaaldelijke taken voor het beheer van je social media worden gecentraliseerd en geautomatiseerd. Je kunt snel honderden social media berichten inplannen die op het gewenste moment worden geplaatst. 

 

4. Ahrefs

Je eindbestemming voor backlinks- en SEO-analyse

Ahrefs is de ultieme tool voor analyse van backlinks en SEO. De eigen bot van Ahrefs, die alleen wordt overtroffen door Google, crawlt elke dag naar schatting één miljard webpagina’s en vernieuwt de index elke 15 minuten.

Met de SEO-inzichten van Ahrefs kun je de concurrentie in no-time overtreffen. Je weet precies hoe je concurrenten keywords gebruiken en hoe zij hoger in de zoekresultaten terechtkomen.

Ahrefs kan je bedrijf helpen met de volgende drie handige taken:

  1.   Maak snel een overzicht van de backlinks naar je website
  2.   Meet je engagement met je social media connecties
  3.   Bepaal welke keywords het meeste organische verkeer naar je site opleveren

Bekijk direct welke content het beste wordt ontvangen door je publiek en gebruik die informatie om succesvolle blogposts te schrijven.

 

5. Lightspeed Advanced Marketing

Je volledig geïntegreerde loyalty programma inclusief marketing tool

Het is een enorme klus om klanten om te zetten in vaste klanten. Lightspeed Advanced Marketing, een loyalty programma met e-mailmarketing, helpt je hiermee en neemt werk uit handen. Lightspeed Advanced Marketing werd uitgebracht in 2018 en helpt je om je bedrijf en je klantenbestand te laten groeien, ongeacht je profiel of nichemarkt.

Ontwikkel unieke e-mailcampagnes, zet meerdere campagnes op de automatische piloot, en optimaliseer en lever content die is afgestemd op je specifieke publiek. Het is het beste wapen in je arsenaal om potentiële leads om te zetten in betalende klanten.

Met Lightspeed Advanced Marketing beschik je niet alleen over een volledig geïntegreerd punten- en beloningssysteem voor vaste klanten, maar ook over meerdere manieren om met je klanten te communiceren: via e-mail, sms of zelfs push-meldingen via je eigen app. Bovendien worden al je rapporten en resultaten automatisch bijgehouden, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wie je e-mails openen en welke campagnes het beste scoren.

En het mooiste? Er is geen kennis van HTML codes vereist, iedereen kan het gebruiken!

Verander elke gast in een vaste gast

Lees meer over Lightspeed Advanced Marketing

 

6. Google Analytics

De ultieme cloud-tool voor website analyse

Google Analytics wordt gezien als de ultieme analyse tool voor ondernemers die hun producten effectief online willen verkopen. Het legt de basis voor het verhogen van het ROI van je marketing- en reclamecampagnes.

Dankzij de naadloze koppeling tussen Google Analytics en AdSense kun je alle statistieken over websitebezoekers inzien: hun leeftijd, geslacht, interesses, locatie, het gebruikte type apparaat en meer. En als je een Facebook-pixel integreert, kun je zelfs je websitebezoekers op Facebook en Instagram benaderen met aanbiedingen die passen bij de producten die ze op je website hebben bekeken. Hoe mooi is dat?

Hulp nodig bij het bedenken van je adwords-strategie?

Onze gratis gids helpt je op weg.

 

7. SEMRush

Je eindbestemming voor SEO, PPC, keywordonderzoek en contentmarketing

Als er in dit tijdperk van digitale marketing één allesomvattende tool is die je helpt organisch zoekverkeer te sturen, is het wel SEMRush.

Maak een schatting van het zoekvolume van een keyword, bekijk suggesties voor backlinks, maak kruisverwijzingen in nieuwe content en optimaliseer je contentmarketing workflow. Maar wat SEMRush echt waardevol maakt, is de functie voor onderzoek naar de keywords van je concurrenten. SEO-optimalisatie krijgt een heel nieuwe betekenis als je kunt analyseren welke keywords je concurrenten gebruiken. Vervolgens kun je je eigen keywords optimaliseren om hoger in de organische zoekresultaten te worden weergegeven.

 

8. Canva

Je tool voor het ontwerpen voor web- en printmedia, zonder de hulp van een designer

Met Canva heb je geen ervaren designers nodig om opvallende visuals te ontwerpen.

Gebruik verschillende tools om afbeeldingen bij te snijden, de achtergrond te verwijderen, infographics en pictogrammen met sleepbare elementen toe te voegen, prachtige e-books te ontwerpen en aantrekkelijke advertenties te maken voor elk gewenst platform, zowel print als digitaal.

Je kunt niet alleen je eigen designs maken, maar krijgt ook toegang tot een enorm archief vol ontwerpen, sjablonen en afbeeldingen. Daarmee geef je je bereik op social media, je blogs en contentmarketing een enorme boost.

Lightspeed banner

9. Upwork

Hét platform om freelancers te vinden

In welke sector je ook zakendoet, waarschijnlijk heb je regelmatig te maken met te veel werk en krappe deadlines. Uitbesteden is een ideale oplossing voor dit probleem, maar aan wie? Gebruik Upwork om de juiste freelancer voor de klus te vinden.

Upwork heeft een ruim aanbod freelancers uit wie je kunt kiezen. Met slechts een paar klikken huur je de beste freelancers in voor copywriting, design, web development, SEO, sales en marketing.

 

10. Slack

Voor kraakheldere zakelijke communicatie

Vergeet formele briefhoofden, saaie vergaderingen en langdradige e-mails; met Slack kun je met iedereen communiceren en samenwerken zonder bureaucratische rompslomp die het hele proces vertraagt.

 

11. Yoast SEO

De SEO-plug-in voor WordPress die je helpt elke nieuwe pagina te optimaliseren

Onze lijst zou niet compleet zijn zonder Yoast, een onmisbare plug-in voor WordPress. Deze tool geeft je handige suggesties waarmee je de content van je pagina kunt optimaliseren en de SEO-score kunt verhogen voordat je hem publiceert. Gebruik Yoast om moeiteloos SEO-vriendelijke posts te maken en om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Yoast biedt een gratis plug-in voor WordPress, maar er is ook een premium versie, waarmee je gebruik kunt maken van een redirect manager, meerdere focus keywords, previews van social media campagnes en interne links.

 

12. Trello

De gebruiksvriendelijke projectmanagement-tool voor gestroomlijnde workflows

Als je een succesvol bedrijf wilt runnen, is het belangrijk dat je van begin tot eind goed zicht hebt op taken en workflows.

Trello is een handige organizer met slimme functies voor taakverdeling en projectmanagement.

Alle taken, bestanden, documenten, weblinks en gegevens van een project worden gepresenteerd in één overzichtelijke interface. Je krijgt een compleet overzicht van het project en weet dus meteen wat er nog moet gebeuren en welke knelpunten moeten worden aangepakt. Je kunt voortdurend taken toevoegen, verwijderen, aanpassen of naar andere kaarten verplaatsen als de klus is geklaard.

Trello is zelfs te integreren met andere systemen als Jira, Evernote, Google Hangouts, Salesforce, Slack, Google Drive, Dropbox enz.

 

13. Shutterstock

Je one stop shop voor royaltyvrije afbeeldingen, foto’s, vectoren, video’s, en meer.

Geen tijd of geld om zelf foto’s te maken? Met Shutterstock vind je snel royaltyvrije content voor je marketingprojecten. Er is een eindeloze selectie, van de perfecte stock foto of een vector tot een stock video. Bovendien kun je rechtstreeks vanuit Adobe Creative Suite in de database van Shutterstock neuzen. 

Ondernemers zijn altijd op zoek naar een voorsprong op de concurrentie. Of je nu hulp nodig hebt bij het managen van je workflows, het registreren van de resultaten van je website of het vinden van software die gewoon doet wat-ie moet doen, met deze 13 tools kun je efficiënter werken en meer resultaat behalen.

Dat is ook precies de reden dat deze tools door bedrijven – groot en klein – worden gebruikt. Bekijk welke tools bij jou en je bedrijf passen en ontdek welke groeimogelijkheden er nog allemaal in het verschiet liggen. 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Meer van dit onderwerp: Sales & Marketing