Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

9x hotspots in Amsterdam

9x hotspots in Amsterdam

Als hoofdstad heeft Amsterdam een uitgebreid en gevarieerd horeca aanbod. Als je verder kijkt dan De Wallen (hoewel in het centrum ook een paar pareltjes verborgen zitten!) zul je zien dat je de meest bijzondere plekken tegenkomt. We zetten 9 hotspots voor je onder elkaar.

Van Wonderen

Kalverstraat 190, Amsterdam

Zin in een snack uit het vuistje? Van Wonderen heeft vier locaties in het centrum, waar ze stroopwafels verkopen voor thuis, maar ze ook vers voor je klaarmaken. Wat deze wafels net even een niveau hoger tilt dan de rest zijn de toppings. Van M&M’s tot karamelblokjes; je kunt je verse stroopwafel met vanalles laten beleggen.

Don’t miss: 

De verse stroopwafel met verkruimelde stroopwafel-topping. Zie het als een soort ultieme stroopwafel-dubbeldekker.

Deer Mama

Ceintuurbaan 71, Amsterdam

Deer Mama is 100% vegan. En ja, dat geldt ook voor de ganache taart en milkshakes (‘mylkshakes’) die ze er serveren. Het is ook alles behalve een straf om lekker te blijven hangen in het stijlvolle maar vrolijke – knalroze en felblauw overheersen – interieur van de zaak.

Don’t miss:

De Vegan Softserve – de beste in de stad. Of, mocht je de drang voelen om het statement ‘vegans zijn saai’ te ontkrachten: een Boozy Mylkshake.

 

hotspot amsterdam

Moak Pancakes

Jodenbreestraat 144 / De Clercqstraat 34, Amsterdam

De naam ‘Moak’ – voorheen Mook – is afgeleid van het woord Mokum – Amsterdam’s bijnaam. Ze staan bekend om hun pannenkoeken, maar ook de rest van de menukaart belooft een onvergetelijke brunch. De sfeer die ze uitstralen heeft lowkey hiphop vibes, en gerechten als ‘King Kunta’ en ‘G.O.O.D. Morning’ doen daar zeker eer aan.

Don’t miss:

Feeling expensive? ‘The Golddigger’ is een pannenkoekenontbijt ter waarde van maar liefst €100. Je eet in dit geval dan ook wel o.a. bladgoud en saffraan-pistacheijs van Versace servies met Versace bestek en een glas champagne on the side.

Gebrouwen door Vrouwen BAR!

Jan Pieter Heijestraat 119, Amsterdam

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 thuis met bier brouwen (gewoon in een pan op het fornuis), maar hebben ondertussen 8 verschillende bieren in hun assortiment! Sinds kort is daar een bar bijgekomen waar je deze allemaal kunt proeven. Hier vind je de zonder twijfel de leukste barvrouwen van Amsterdam!

Don’t miss:

Iedere laatste vrijdag van de maand vindt hier ‘Getapt door mannen’ plaats. De dames worden dan vervangen door het leukst mannelijk schoon wat Amsterdam te bieden heeft. De perfecte bestemming voor een ouderwetse girls night!

Choux

De Ruijterkade 128, Amsterdam

Hier moet je eigenlijk alleen al heen voor de locatie. In een knalrood pand achter Centraal Station zit dit overwegend vegetarische restaurant. Eenmaal binnen blijft het interieur – en dan vooral de grote rode trap midden in de zaal – de show stelen, maar ook het eten behoort tot het beste van de stad. Hier maak je makkelijk de avond vol met een 7-gangen menu en de bijbehorende natuurwijnen.

Don’t miss:

Vleeseter puur sang? Kies toch voor de vegetarische variant van het menu. Geloof ons: deze mensen weten hoe ze met hun groenten om moeten gaan. Je zult het vlees niet eens missen.

 

hotspots amsterdam

Lab 111

Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

LAB111 is een eigenzinnige cult cinema gevestigd in een monumentaal oud pathologisch anatomisch laboratorium in Amsterdam. De programmering varieert van verdiepende documentaires en moderne klassiekers tot kleine publieksfilms en onconventionele genre films. Daarnaast kun je bij restaurant Strangelove dagelijks genieten van een dagvers menu.

Don’t miss:

Met de Film & Diner optie plan je in één keer een compleet avondje uit. Voor slechts €21,50 heb je je ticket, én kun je een hapje eten voor of na de film.

 

hotspot amsterdam

Jaap Eden Baan

Radioweg 64, Amsterdam

De Jaap Eden Baan is een begrip in de stad én in het land. Ieder Amsterdams kind heeft er leren schaatsen, en het is de oudste kunstijsbaan van Nederland. Denk je nu ‘leuk, maar wat moet ik met deze tip in de zomer?’, dan hebben wij een verassing voor je: vanaf dit jaar hebben ze in de zomer een stadsstrand! Je kunt hier met je voetjes in het zand bij Café Jaap terecht voor een borrelhap en verfrissend biertje.

Don’t miss:

Op zoek naar een actief en vermakelijk teamuitje? De Jaap Eden Baan biedt het hele jaar door (dus ook in de zomer!) curling clinics aan voor groepen tussen de 12 en 40 man.

Toscanini

Lindengracht 75, Amsterdam

Deze Amsterdamse Italiaan is al tientallen jaren een begrip in de Jordaan, en zit dan ook 6 dagen per week – voor zowel lunch en diner – hartstikke vol. Iets te vieren? Ga naar Toscanini. Gewoon zin in een avond goed bereid Italiaans eten? Ga naar Toscanini. Bereid je voor om veel later naar huis te gaan dan verwacht!

Don’t miss:

Bespaar jezelf de keuzestress, en ga met de hele tafel voor het Menu della Cucina. Deze bestaat uit 6 gangen, stuk voor stuk met liefde bereid.

Cut Throat Barber

Beursplein 5, Amsterdam

Waar je in deze buurt verder vooral wafelwinkels en rode ramen vindt, zit er op het Beursplein een verborgen parel. Deze plek straalt in alles karakter uit: van het karakteristieke metselwerk en authentieke glas in lood tot de getattoeerde mannen met goede verhalen die een killer Negroni voor je stirren. Extra leuk: ze hebben net een gloednieuw terras geopend!

Don’t miss:

De Mangorita. Deze mango tequila slush cocktail is gevaarlijk lekker, verkoelend en makkelijk weg te drinken. Als je dan toch in de Mexicaanse sferen zit: bestel er de Pepperpot of huisgemaakte empañadas bij.

 

Geïnspireerd door deze ondernemingen?

Probeer nu voor 14 dagen Lightspeed Restaurant - gratis

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.