Samen staan we sterk: 9 COVID-19 steunprogramma's voor ondernemers

Samen staan we sterk: 9 COVID-19 steunprogramma's voor ondernemers

Sociale distantiëring is wereldwijd de realiteit. De horeca en winkeliers staan daardoor voor een ongekende uitdaging. Lightspeed is ervan overtuigd dat kleine en middelgrote ondernemingen van grote waarde zijn voor steden en communities, en willen dan ook graag helpen. Naast onze resources voor Lightspeed klanten, hebben ook andere bedrijven steunprogramma’s opgesteld om je te helpen een gezonde cashflow te behouden en je kosten te verminderen. 

eCommerce steunprogramma’s 

Help je klanten te blijven winkelen, zelfs in tijden van quarantaine en sociale distantiëring.

  • Lightspeed eCom 
  • Orderchamp

1. Lightspeed eCom

Aanbieding: 3 maanden gratis Lightspeed eCom.

Lightspeed helpt retail klanten tijdens de Corona pandemie door ze snel en kosteloos te laten omschakelen naar eCommerce. Lightspeed eCom wordt de eerste 3 maanden gratis aangeboden, zonder dat klanten eraan vast zitten. Op die manier kun jij je producten blijven verkopen en kunnen je klanten nog altijd bij je terecht. 

Neem contact op met je accountmanager of met een van onze experts.

2. Orderchamp

Aanbieding: 3 maanden gratis webshop (in samenwerking met Lightspeed) en 3 extra maanden gratis als je langer dan een jaar blijft. Actie loopt tot 31 mei. 

Orderchamp heeft een enorme catalogus van unieke en kwalitatieve producten die je in kleinere aantallen kunt inkopen. Daarnaast krijgen leveranciers toegang tot een enorme afzetmarkt. Door middel van machine learning matchen ze de juiste merken met de juiste retailers. 

Orderchamp en Lightspeed zijn een speciale samenwerking aangegaan om nieuwe klanten in deze moeilijke tijd te helpen. Bij het opzetten van een Lightspeed webwinkel krijg je nu niet alleen de eerste drie maanden gratis, maar ook nog 3 gratis maanden extra als je na een jaar blijft. De webshop wordt kosteloos met Orderchamp geconfigureerd. Payment partner Mollie draagt ook een steentje bij door de laagste betaaltarieven aan te bieden. 

Bekijk de aanbieding van Orderchamp hier.

 

Marketing steunprogramma’s 

Blijf tijdens de pandemie in contact met je klanten en gasten.

  • Facebook

3. Facebook 

Aanbieding: $100 miljoen aan subsidie for kleine bedrijven.

Facebook gaat kleine bedrijven tijdens de Corona pandemie steunen door $100 miljoen aan beurzen en advertentie krediet te verlenen. Deze aanbieding geldt voor elk soort bedrijf, inclusief retail en horeca. 

In meer dan 30 landen worden maximaal 30.000 bedrijven geselecteerd die voor een beurs of het advertentie krediet in aanmerking komen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, moeten zich aanmelden voor de Facebook updates. Op die manier word je op de hoogte gehouden wanneer je je kunt aanmelden. 

Lees meer over het steunprogramma van Facebook.

 

Maaltijdbezorging & afhaal steunprogramma’s 

Nu je niet meer de mogelijkheid hebt om je gasten in je restaurant te ontvangen kan maaltijdbezorging de uitkomst bieden. 

  • Lightspeed Delivery – by Deliverect
  • UberEats

4. Lightspeed Delivery – by Deliverect 

Aanbieding: 3 maanden gratis maaltijdbezorging.

Wereldwijd moeten veel restaurants hun deuren sluiten. Lightspeed geeft klanten de mogelijkheid om kosteloos de Lightspeed Delivery integratie toe te voegen aan hun kassasysteem, zodat ze snel aan de slag kunnen met maaltijdbezorging. Zo komen alle bestellingen van Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en UberEats direct in je kassasysteem terecht, waardoor je nog sneller en foutloos kunt werken. 

Om ervoor te zorgen dat de klantervaring optimaal blijft, is het belangrijk dat je menu geschikt is voor maaltijdbezorging en het – indien nodig – aanpassen. De meest geschikte gerechten zijn gerechten die smaakvol blijven – zelfs na een lange bezorgrit. 

Neem contact op met je accountmanager of met een van onze experts.

5. UberEats 

Aanbieding: Geen bezorgkosten.

UberEats is een populair maaltijdbezorgplatform, waarmee horecazaken snel hun gasten van maaltijden kunnen voorzien. 

Nu restaurants de keuze krijgen om voorlopig helemaal te sluiten of toch bezorging en afhalen aan te bieden, zijn bezorgplatforms van essentieel belang. Vaak verdienen deze platformen op basis van commissie. UberEats ziet voorlopig af van de bezorgkosten.

Bekijk hier alle COVID-19 maatregelen van UberEats

 

Administratieve steunprogramma’s

Sociale distantiëring zorgt ook voor een unieke uitdaging op het gebied van personeelsmanagement. Deze bedrijven helpen je om het makkelijker te maken. 

  • Google 
  • MarketMan
  • Shiftbase
  • MDware

6. Google 

Aanbieding: G Suite klanten maken gratis gebruik van het geavanceerde Hangout Meet Video’s. 

Om je te helpen om in contact te blijven met je werknemers heeft Google de geavanceerde Hangout Meets voor alle klanten beschikbaar tot 1 juli 2020 gesteld. Alle soorten ondernemingen kunnen profiteren van hun aanbod.

Maximaal 250 deelnemers kunnen deelnemen aan één gesprek en tot 100.000 kijkers kunnen een livestream van één domein bijwonen. Ook is er een mogelijkheid om vergaderingen vast te leggen en op te slaan in Google Drive. 

Neem voor vragen contact op met het support centre van G suite.

7. MarketMan 

Aanbieding: 2 maanden gratis en geen opstartkosten.

MarketMan is een voorraadbeheersysteem voor restaurants. Ze helpen bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering en bieden hun service 2 maanden gratis aan. De software is overal te gebruiken door het cloud gebaseerd systeem. 

Heb je gekozen voor maaltijdbezorging? Dan helpt MarketMan bij het tellen van je voorraad en de kosten, zodat jij je op andere dingen kunt richten. 

Neem voor vragen contact op met MarketMan.

8. Shiftbase 

Aanbieding: 3 maanden gratis voor nieuwe klanten.

Met de Shiftbase software heb je je personeelsplanning en urenregistratie altijd op orde. Restaurants die op dit moment maaltijdbezorging aanbieden kunnen hier optimaal gebruik van maken: maak eenvoudig online werkroosters en registreer de werktijden van je personeel.

Shiftbase biedt nieuwe klanten 3 maanden gratis gebruik aan van de software, zonder verder ergens aan vast te zitten. 

Neem contact op met Shiftbase voor meer informatie.  

9. MDware 

Aanbieding: 3 maanden gratis MDWare invoicing.

MDware, een Lightspeed integratie partner, vergemakkelijkt het maken van factureren en offertes voor retailers en eCommerce ondernemers. Zo nemen ze veel van je administratieve taken uit handen. 

Normaal kun je de software 14 dagen gratis uitproberen, maar in deze moeilijke tijden hebben zij deze periode uitgebreid naar 3 maanden. 

Ga voor meer informatie naar MDware

 

Samen staan we sterk 

De COVID-19 pandemie zorgt ervoor dat het dagelijkse leven flink wordt verstoord, maar als we elkaar blijven steunen, komen we er samen doorheen. 

Overweeg niet alleen om contact op te nemen met partners en andere bedrijven die je normaal van dienst zijn, maar ook met financiële instellingen die mogelijk kunnen helpen. Veel banken zijn bereid om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden. 

Wij houden je de komende tijd via deze blog op de hoogte met tips, nieuws en bronnen die je kunnen helpen tijdens COVID-19. Samen staan we sterk!