De top horeca-events in Nederland in 2020

De top horeca-events in Nederland in 2020

Als horecaondernemer wil je voortdurend op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de sector, nieuwe merken ontdekken en netwerken met andere professionals. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste horeca-events in Nederland in 2020. Tijdens deze evenementen kun je naar hartelust netwerken, nieuwe inspiratie opdoen en je kennis bijschaven. De Michelin uitreikingen en Horecava zijn net achter de rug, maar wij hebben een lijst gemaakt van horeca-events in Nederland die je absoluut niet mag missen. 

Lightspeed Masterclasses

Binnenkort begint een nieuwe reeks Lightspeed Masterclasses! Tijdens deze informele bijeenkomsten met horecaondernemers kun je presentaties verwachten van experts uit de sector, gevolgd door een netwerkborrel met een hapje en een drankje. Het doel van deze Masterclasses is om het woord te geven aan verschillende horecaprofessionals die je meer vertellen over hun successen, uitdagingen en leermomenten. Na afloop van de Lightspeed Masterclass ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe inspiratie, contacten en inzichten!

Wanneer? 

Houd de event pagina in de gaten

HorecaEvenTT Assen

Dit is dé vakbeurs van het noorden voor horeca, grootkeukens en recreatie. Tijdens de 13e editie kun je in de TT Hall in Assen meer dan 500 exposanten uit de sector bezoeken en netwerken met maar liefst 15.000 (lokale & internationale) horecaondernemers. Ook vinden er tijdens het event de EvenTTculinair en Grand Prix plaats, een van de meest toonaangevende kookwedstrijden van Nederland. Meer dan 150 top chefs strijden mee om de felbegeerde prijzen. 

Wanneer? 10-12 februari

Ontdek hier meer

Amsterdam Coffee Festival

Half maart komt de geur van koffie je bij de Westergasfabriek in Amsterdam tegemoet. Liefhebbers van koffie, thee én chocolade komen hier terecht in het walhalla: kunst van koffie, koffie proeverijen, live latte art, roast masters aan het werk, en nog veel meer. Tijdens het event strijden zes finalisten onder grote druk om de titel: World Barista 2020. 

Wanneer? 13-15 maart

Ontdek hier meer

Coffee festival Amsterdam

Photo: Amsterdam Coffee festival

Horecabeurs Goes 

Twee dagen lang openen de deuren van de Zeelandhallen voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme. Het is een gevarieerde beurs waar heel Zuidwest-Nederland en Vlaanderen elkaar treft. Niet alleen de regio wordt gepromoot, maar ook het bedrijfsleven en het onderwijs worden hier samengebracht. De ideale  plek om te netwerken, lokale streekproducten uit te proberen en te informeren over grootkeukenapparatuur. 

Wanneer? 9-10 maart

Ontdek hier meer

De Noord-Hollandse Horecabeurs

Op deze beurs in het AFAS stadion in Alkmaar komen 150 regionale leveranciers en horecaprofessionals samen. Zij kunnen hier ‘lekker nuchter en op z’n Hollands zakendoen’. En dat niet alleen: er valt ook een hoop informatie in te winnen en te proeven van al het lekkers dat gereserveerd wordt. 

Wanneer? 30-31 maart

Ontdek hier meer

 

Gastvrij Rotterdam 

Gastvrij Rotterdam is een populair horeca-event in Nederland: in 2019 kwamen 16.303 bezoekers, een groei van maar liefst 14,3% ten opzichte van het jaar daarvoor! 2020 wordt wederom een succesvolle editie. Tijdens Gastvrij Rotterdam kunnen bezoekers masterclasses volgen, inspiratiesessies bijwonen, kookdemo’s bekijken en nieuwe producten proeven. Ook de prijswinnaars van verschillende wedstrijden, zoals Bocuse d’Or Nederland en Euro-Toques Young Chef Award 2019, worden hier bekendgemaakt.

Wanneer? 21-23 september

Ontdek hier meer

Horecabeurs Noord-Nederland

Horecabeurs Noord-Nederland opent op 28 december zijn deuren in de Martinikerk in Groningen. Het event sluit goed aan bij lokale horecaondernemers, die de kans krijgen om te weten wat er in de regio speelt door te netwerken en nieuwe producten uit te proberen. Ook vinden er twee wedstrijden plaats: de Noord Nederlandse Tapwedstrijd en de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen. 

Wanneer? 28 september

Ontdek hier meer

BBB Maastricht 

BBB Maastricht is al 65 jaar lang een oude bekende onder de horeca-events in Nederland. Op de beursvloer barst het van de inspiratie op het gebied van eten, drinken en gastronomie. Op het innovatieplein kun je terecht voor de laatste trends en bij de Chefs Battle kom je te weten wie het aanstormend culinair talent van het jaar is. Bij het nieuwe concept Folie Culinaire presenteren (inter)nationale sterrenchefs hun kunsten tijdens inspirerende kook- en productpresentaties. 

Wanneer? 12-14 oktober

Ontdek hier meer

 

Horeca-events in Nederland - Gault&Millau

Gault & Millau Awards

Elk jaar publiceert Gault & Millau een nieuwe editie van zijn restaurantgids voor Nederland. Gault & Millau is al enkele jaren marktleider en deze gids blijft dan ook het visitekaartje van de groep. Door de verschillende thematische Awards biedt Gault & Millau een breder beeld van de meest getalenteerde spelers in ons land. Bekijk hier de winnaars van 2019.

Wanneer? 30 november

Ontdek hier meer

 

Entree Awards

De uitreiking van de Entree Awards is altijd een spannend moment voor horecaondernemers. Een vakjury van horecaprofessionals beoordelen de 50 nieuwste en meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs van Nederland. Er zijn in maar liefst 13 categorieën prijzen te winnen! Bekijk hier de winnaars van 2019. 

Wanneer? Najaar 2020

Ontdek hier meer

Blijf op de hoogte van de beste horeca-events in Nederland

Bekijk op welke events Lightspeed aanwezig is