Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Horeca-events 2021: deze wil je niet missen

Horeca-events 2021: deze wil je niet missen

Als horecaondernemer wil je voortdurend op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de sector, nieuwe trends ontdekken en netwerken met andere professionals. Maar hoe doe je dat tijdens deze coronapandemie? 

Gelukkig zijn er genoeg horeca-events die zich niet door corona laten tegenhouden. Sommige events hebben al een online versie op de planning staan, terwijl andere de situatie later in het jaar beoordelen. 

Horeca-events 2021

Dit zijn de horeca-events 2021 om alvast in je agenda te zetten:

 • Lightspeed webinars: gedurende het hele jaar
 • Horecava: 1 februari
 • Horecabeurs Goes: 1 en 2 maart
 • MICHELIN Awards 2021: 29 maart
 • HorecaEvenTT: 19, 20 en 21 april
 • Gastvrij Rotterdam: 20, 22, 22 september 
 • Horecabeurs Noord-Nederland: 27 september 
 • BBB Maastricht: 11, 12 en 13 oktober 
 • Amsterdam Coffee Festival: 5, 6, 7 november
 • De Noord-Hollandse Horecabeurs: datum nog onbekend
 • Gault & Millau Awards 2021: datum nog onbekend

Lightspeed webinars

Lightspeed organiseert regelmatig interessante webinars voor horeca-ondernemers. Er komen onderwerpen aan bod als het effect van corona op de horeca, de moderne customer journey, nieuwe omzetstromen en nog veel meer. Tijdens deze webinars geven horecaprofessionals hun kijk op het onderwerp en worden zij aangevuld door Lightspeed experts. De webinars zijn zowel voor klanten als niet-klanten toegankelijk. Houd onze eventspagina in de gaten, zodat je geen webinars meer hoeft te missen. 

Webinar | Ben jij klaar voor het nieuwe horecatijdperk?

In onze gratis webinar leer je direct van horecaprofessionals hoe het afgelopen jaar de toekomstige bedrijfsvoering en customer journey heeft beïnvloed – en hoe jij daar het maximale uit kunt halen.

Horecava

Als horeca-ondernemer ben je vast en zeker bekend met de Horecava. Al 65 jaar lang is deze grote vakbeurs een plek waar er veel valt te leren, proeven en netwerken. Helaas kan het event dit jaar niet in de RAI plaatsvinden, dus wordt er een virtueel event georganiseerd: Horecava Limited. Op 1 februari kun je digitaal kennis opdoen tijdens een van de vele talkshows, rondetafelgesprekken, expertsessies en masterclasses. En wie dacht dat er dit jaar niks te proeven viel, heeft het mis. Ook daar heeft Horecava aan gedacht. Via je ticket kun je proefboxen voor thuis bestellen, zodat je vanuit huis kunt deelnemen aan de interactieve proeverijen. 

Vergeet je niet in te schrijven voor de Lightspeed expert sessie ‘Ontdek de moderne customer journey van horecagasten’. Expert Jaime van ‘t Hoenderdaal, Team Lead Sales Development bij Lightspeed vertelt je meer over de veranderende customer journey en hoe jij je horecazaak daarop kunt aanpassen.

Horecabeurs Goes 

Op 1 en 2 maart 2021* openen de deuren van de Zeelandhallen voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme voor Horecabeurs Goes. Het is een gevarieerde beurs waar heel Zuidwest-Nederland en Vlaanderen elkaar treft. Niet alleen de regio wordt gepromoot, maar ook het bedrijfsleven en het onderwijs worden hier samengebracht. De ideale plek om te netwerken, lokale streekproducten uit te proberen en te informeren over grootkeukenapparatuur. 

Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet zeker of deze fysieke beurs zal plaatsvinden.

MICHELIN Awards 2021

De MICHELIN Awards 2021 hadden enkele maanden geleden al uitgereikt moeten worden, maar gelukkig kwam er van uitstel geen afstel. Op maandag 29 maart 2021 wordt de MICHELIN Gids Nederland 2021 alsnog gepresenteerd en horen een aantal toprestaurants of ze er een ster bij hebben gekregen. Ook wordt de Bib Gourmand lijst onthuld, waar veel restaurants reikhalzend naar uitkijken. Als de coronamaatregelen het toelaten zal het evenement zowel online als fysiek in het DeLaMar Theater in Amsterdam plaatsvinden, anders alleen online. 

HorecaEvenTT 

De 14e editie van het driedaagse HorecaEvenTT in Assen is verplaatst naar 19, 20 en 21 april. Tijdens deze dagen hopen ze alsnog de grootste horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland verantwoord en veilig te kunnen organiseren. 

Naast de exposanten uit de sector, vinden er tijdens het event EvenTTculinair en Grand Prix plaats, een van de meest toonaangevende kookwedstrijden van Nederland. Meer dan 150 topchefs strijden mee om de felbegeerde prijzen. 

Gastvrij Rotterdam 

Gastvrij Rotterdam is in 2020 helaas afgelast vanwege corona, maar in 2021 staat er op 20 t/m 22 september 2021 wederom een mooi programma op de planning.  

Tijdens deze beurs kunnen bezoekers masterclasses volgen, inspiratiesessies bijwonen, kookdemo’s bekijken en nieuwe producten proeven. Ook de prijswinnaars van verschillende wedstrijden worden hier bekendgemaakt. 

Horecabeurs Noord-Nederland

Horecabeurs Noord-Nederland opent op 27 september zijn deuren in de Martinikerk in Groningen. Het event sluit goed aan bij lokale horecaondernemers, die de kans krijgen om te weten wat er in de regio speelt door te netwerken, nieuwe producten uit te proberen en een masterclass te volgen. Ook vinden er drie wedstrijden plaats: de ‘Noord Nederlandse Tapwedstrijd’, de ‘Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen’ en ‘Klaar Af Kook’.

BBB Maastricht 

BBB Maastricht, die verplaatst is naar 11, 12 en 13 oktober 2021, is al 65 jaar lang een oude bekende onder de horeca-events in Nederland. Op de beursvloer barst het van de inspiratie op het gebied van eten, drinken en gastronomie. Je kunt er terecht voor de laatste trends, kook-en productpresentaties, en het ontdekken van nieuw culinair talent. 

Amsterdam Coffee Festival

Van 5 tot 7 november komt de geur van koffie je bij de Westergasfabriek in Amsterdam tegemoet. Liefhebbers van koffie, thee én chocolade komen bij het Amsterdam Coffee Festival terecht in een walhalla: kunst van koffie, koffie proeverijen, live latte art, roast masters aan het werk, en nog veel meer.

Entree Awards

De uitreiking van de Entree Awards is altijd een spannend moment voor horecaondernemers. Een vakjury van horecaprofessionals beoordeelt de 50 nieuwste en meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs van Nederland. In 2020 ging het evenement helaas niet door, maar horecazaken en -ondernemers die toen kans maakten, maken dit jaar wederom kans tijdens de volgende editie, die hoogstwaarschijnlijk plaats gaat vinden in november 2021.

De Noord-Hollandse Horecabeurs

Op de Noord-Hollandse Horecabeurs in het AFAS stadion in Alkmaar komen 150 regionale leveranciers en horecaprofessionals samen. Zij kunnen hier ‘lekker nuchter en op z’n Hollands zakendoen’. En dat niet alleen: er valt ook een hoop informatie in te winnen en te proeven van al het lekkers dat gereserveerd wordt. 

De datum van dit evenement is nog niet bekend.

Gault & Millau Awards 2021

Elk jaar publiceert Gault & Millau een nieuwe editie van zijn restaurantgids voor Nederland. Gault & Millau is al enkele jaren marktleider en deze gids blijft dan ook het visitekaartje van de groep. Door de verschillende thematische Awards biedt Gault & Millau een breder beeld van de meest getalenteerde spelers in ons land. De uitreiking van de 2021 gids had afgelopen november moeten plaatsvinden. Wanneer deze nu plaatsvindt, is nog onbekend. Bekijk hier alsnog de Gault&Millau award winnaars van 2019. 

Naast de horeca-events 2021 nieuwsgierig naar de Lightspeed Restaurant mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts om te kijken hoe Lightspeed jouw horeca-onderneming kan helpen.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates