Fashion for Good - powered by Lightspeed since 2018

Fashion for Good

In een indrukwekkend pand aan het Rokin vind je Fashion for Good: het eerste museum ter wereld waar duurzame en innovatieve mode centraal staat. Door middel van evenementen, workshops en een interactieve Experience proberen ze de consument bewust te maken van wat duurzaamheid inhoudt. Niet door te klagen, maar te onderwijzen.

Type onderneming

Kleding

Producten

Lightspeed Retail

Locatie

Amsterdam, Nederland

Zolang het maar duurzaam is

Een belangrijk onderdeel van het museum is de winkel die zich aan het einde van de Experience bevindt. Hier biedt Fashion for Good een platform aan een aantal innovatieve merken. Groot, klein, bekend of onbekend: zolang het maar duurzaam geproduceerd wordt en valt onder het thema wat op dat moment gevoerd wordt in het museum. Denk je dat duurzame kleding lelijk, duur en niet modieus is? Deze winkel bewijst het tegendeel.

De totaalervaring

Als stichting een onderneming runnen komt met uitdagingen. Door de hoge doorvoersnelheid - bij ieder nieuw thema hoort een nieuwe collectie - is het moeilijk om een vast klantenbestand op te bouwen, en ondanks hun grote sociale following (47K followers op Instagram) is online verkopen ook geen mogelijkheid: het gaat om de totale bewustwording, en daar hoort de voorafgaande Experience bij.

Anne-Ro Klevant Groen, Communications Manager Fashion for Good

Een bewuste keuze

Ook Lightspeed als kassasysteem is een bewuste keuze. Hoewel Fashion for Good relatief nieuw is met het systeem, is het gekozen met het oog op de toekomst. De vaste bezoekers van de events en openingen moeten namelijk ook vaste winkel-bezoekers worden. Daarnaast betekent geen winstoogmerk niet dat ze niet om data geven: ook voor Fashion for Good wordt actief gebruik gemaakt van de rapporten-functie om op de hoogte te blijven van het dagelijkse reilen en zeilen in de winkel.

Het kassasysteem dat met je meegroeit