Things I Like Things I Love - powered by Lightspeed since 2017

Things I Like Things I Love

Wat begon als een pop-up, is ondertussen uitgegroeid tot een fashion concept met 6 succesvolle winkels, 70 verkooppunten én een webshop. Van stijlvolle kleding en accessoires tot een scala aan hebbedingetjes, bij deze concept store vind je gegarandeerd iets unieks voor jezelf of voor een ander.

Type onderneming

Kleding
Interieur
Andere

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Locatie

Amsterdam, Nederland

Van hobbyist naar ondernemer

Vriendinnen Petra en Sanne verzamelden samen de tofste fashion items op hun thriftshop-trips. Al snel kwam de vraag of ze deze items ook wilden verkopen. Wat begon met een pop-up waar honderden mensen op af kwamen, werd een vaste winkel. Een webshop en tweede winkel volgden snel, en vandaag omvat het concept 6 winkels in Amsterdam alleen - en een webshop.

Een sterke voorkant + een sterke backend

Een gezond bedrijf vereist niet alleen een sterke uitstraling aan de voorkant, maar ook een goed werkende backend. Waar met twee winkels de voorraad en verkopen nog konden worden bijgehouden op handgeschreven kassabonnetjes, werd dit systeem vanaf de derde winkel vervangen door Lightspeed Retail. Nu wordt de snel wisselende voorraad beter in kaart gebracht en optimaal verdeeld over de verschillende locaties.

Groei in data en statistieken

Hoe meer locaties, hoe meer data. Nuttige data. Voor Things I Like Things I Love maakt de toegankelijkheid van deze data in Lightspeed het inchecken en versturen van voorraad naar de locaties waar het het hardst nodig is een relatief makkelijk proces. Daarnaast ondersteunen de geïntegreerde data-rapporten bij het maken van dagelijkse keuzes: wat moet er ingekocht worden? Hoeveel personeel moet er worden ingezet?

Meerdere vestigingen managen vanuit één systeem?