Maha - powered by Lightspeed since 2017

Maha

De Vijzelgracht in centrum Amsterdam is een winkelstraat in opkomst. Dian en Saskia hoefden daarom ook niet lang na te denken over de locatie van hun winkel. Maha is stoer, straat, maar dan voor dames. Voor alle meisjes die graag de kleding van hun vriendjes aantrekken: hier kun je terecht.

Type onderneming

Kleding

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Locatie

Amsterdam, Nederland

Een nieuwe markt

Maha is begonnen toen Saskia de kleding van Dian begon te dragen. Ze dachten dat meer mensen - stellen - zich in dit probleem zouden herkennen, en besloten om die reden het gat in de markt te vullen. Saskia is de ervaren retailer van de twee, had al eerder met Lightspeed gewerkt, en wist wat het product kon doen. De extra mogelijkheden van omnichannel gaven de doorslag voor het stel.

Retail en rapportage

Dian werkte voorheen in een populaire club in Amsterdam, en was daar verantwoordelijk voor het management en de boekhouding. Ook al is hij nieuw in de retailbranche, hij is gek op de rapportages in het Lightspeed kassasysteem. Het helpt hem bij het nemen van onderbouwde inkoopbeslissingen voor het volgende seizoen, en het hooghouden van de omloopsnelheid van de producten in de webshop.

Via Instagram naar Amsterdam

Veel potentiële klanten van Maha komen van buiten de landsgrenzen. Ze vinden de winkel via Instagram en komen vanuit daar op de website terecht. De online store zorgt ervoor dat ze ook deze mensen tot dienst kunnen zijn. De omnichannel-oplossing zorgt er vervolgens voor dat ze altijd op de hoogte zijn van wat er daadwerkelijk op voorraad is en mensen niet hoeven teleur te stellen.

Zelf de voordelen van Lightspeed ervaren?

- winkeleigenaar Dien