Hyro Sports - powered by Lightspeed since 2018

Hyro Sports

Hyro Sports is niet zomaar een sportzaak. Als specialist in schaatsen en skeelers op maat onderscheiden ze zich door hun persoonlijke benadering en passie voor het vinden van een passende oplossing voor iedere klant.

Eelko Blankenstein, een rasechte Tukker, begreep al snel dat hij voor een verdere uitbreiding van zijn onderneming buiten de provinciegrenzen moest denken. Vandaag de dag bestaat Hyro uit drie winkellocaties verspreid door het land en een webshop.

Type onderneming

Sportartikelen

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCommerce

Locatie

Amsterdam
Deventer
Enschede

Het begin van een imperium

De oorsprong van Hyro Sports ligt in Enschede, waar Eelko samen met zijn toenmalige compagnon een sportzaak runde. Met oog op verdere groei en onafhankelijkheid richtte Eelko al snel zijn blik op Amsterdam, waar hij genoeg kansen zag voor zijn specialisme. Aan de Middenweg, vlakbij de Jaap Eden IJsbaan, begon hij zelfstandig de eerste Hyro Sports. Ook de zaak in Enschede werd al snel zelfstandig voortgezet, en sinds vorige maand mag hij een winkel in Deventer tot zijn Hyro-imperium rekenen.

Een passend systeem voor constante groei

Deze groei, in combinatie met de al bestaande webshop, bracht de nodige uitdagingen met zich mee: het kassasysteem waar Eelko mee werkte bleek niet opgewassen tegen de combinatie van zowel online verkoop als het management van meerdere winkels.

Zo kwam Lightspeed in beeld: met een systeem dat niet alleen de webshop- en winkelvoorraad vanuit één backend organiseert, maar ook de nodige functies aanbiedt om het management van meerdere locaties te vereenvoudigen sloot het perfect aan bij de behoeften van Hyro Sports. Doordat alles vanuit één systeem geregeld wordt, blijft Eelko te allen tijde het overzicht behouden.

De kracht van eenvoud

Het runnen van een veelomvattende onderneming vraagt om veelomvattende software. Lightspeed geeft Eelko de mogelijkheid om eenvoudig voorraad uit te wisselen tussen verschillende locaties, maar biedt daarnaast vooral gebruiksgemak: het is een overzichtelijk systeem dat zijn werknemers snel onder de knie hebben. Een eigenschap die vooral in het hoogseizoen goed van pas komt, aangezien er dan naast het vaste team een grote hoeveelheid parttimers aan het werk is. Zo kan Eelko zelfs in de drukste momenten de kwaliteit blijven leveren die zijn klanten van hem verwachten.

“Lightspeed geeft me een veel beter inzicht in mijn voorraad en verkopen. We kunnen nu in één oogopslag zien wat waar ligt en eventueel voorraad naar een andere locatie verhuizen indien nodig.”

Eelko Blankenstein, oprichter & eigenaar

Het kassasysteem dat met je meegroeit

Leer meer over het Lightspeed retail kassasysteem.