I Love Yoga – internationale webshop voor yogaliefhebbers

I Love Yoga

Hoewel I Love Yoga ondertussen al acht jaar bestaat, speelde oprichtster Margreet Oranje – van der Heide al langer met het idee om een webshop op te richten. I Love Yoga is ontstaan uit vraag naar meer hippe yoga kleding – en die vraag kwam ook van Margreet zelf. Met een BBA in Fashion en een carrière als stewardess bij de KLM, was elke tussenstop een goed excuus om een yogasessie bij te wonen, elke layover de ideale gelegenheid om winkelstraten af te speuren naar nieuwe, duurzame textielsoorten, kledinglijnen en merken.

Pilaren met een vrouw in yogapositie

Type onderneming

Webshop

Locatie

Nederland

Een toevallige toevalstreffer?

Margreet's gevoel voor mode en textiel, haar job als stewardess en haar passie voor yoga vormden samen een onbewuste, maar doelgerichte drijfveer die rechtstreeks naar I Love Yoga heeft geleid. Op haar reizen kwam ze per toeval yoga-leggings van een Californisch merk tegen, geproduceerd op basis van gerecycleerde petflessen. "Op de website van Teeki zag ik echter dat ze alleen bikini’s verkochten," vertelt ze. Achteraf bleek dat Teeki net van plan was een toegewijde yoga kledinglijn te lanceren en Margreet daar op het juiste moment bij was.” Ze besloot om Teeki's yoga-lijn in Europa op een yogafestival te introduceren en het werd een megahit. Een week later stond haar Lightspeed webshop online.

Vrouw in yogapose

eCommerce: vertrouwen en vernieuwing

Het pad van elke ondernemer is er één vol met lessen, kennis en ervaringen, maar één van de belangrijkste zaken die Margreet in haar carrière als webshop-owner heeft geleerd, is de kracht van vertrouwen. Niet alleen in zichzelf, maar ook in haar keuzes en haar producten. Tegelijk erkent ze voor het runnen van een webshop het belang van regelmatig verfrissen van haar aanbod. "Ik zie vaak klanten de site afspeuren naar iets nieuws, en daar speel ik actief op in. En dat betekent regelmatig nieuwe merken, producten en kledinglijnen introduceren, maar ook het drastisch verlagen van prijzen van artikelen die minder populair zijn.”

Vrouw in yoga pose met lang haar
Ik ben overgestapt naar Lightspeed omdat er zoveel meer mogelijkheden waren. Het plaatje klopte gewoon.

Een webshop voor yoga, yoga voor iedereen

Acht jaar na de lancering van de webshop verkoopt Margreet kledingstukken, accessoires en outfits van 28 internationale merken via haar webshop – allemaal met een ecologisch verantwoorde insteek en gemaakt van duurzaam materiaal. I Love Yoga wordt ook vertegenwoordigd door 13 ambassadeurs en yoga-instructeurs in heel Europa. I Love Yoga is ook te vinden op yoga-festivals in Nederland en België. Daar komt Margreet in contact met haar klanten – en wel om een goede reden: “Yoga-klanten zijn de beste klanten die je je kunt wensen," verklaart ze. "Ze zijn geduldig, open-minded, sociaal en dankbaar – wat volledig in lijn ligt met waar yoga voor staat. Natuurlijk is het leuk om een mooie legging of top te hebben, maar de intentie van mijn webshop is in eerste instantie om yoga aan iedereen te introduceren.”

Vrouw in yoga outfit met boek in de hand

De webshop software die met je meedenkt

Leer meer over Lightspeed eCom