VOS
Gent - België

VOS bestaat uit een restaurant, koffiebar en cateringdienst en wordt gerund door topchefs Matthias en Jacob in de keuken en Anton zorgt voor het operationeel aspect. Met hun hoogwaardige gerechten en topservice gooien zij hoge ogen in de studentenbuurt van Gent.

Dubbelproject met 'sharing'- formule

Dubbelproject met 'sharing'- formule

Grenzend aan het gebouw van de ouders van Anton, waar een boekwinkel zit, kwam de krantenwinkel vrij. Dit werd VOS koffiebar met uitmuntende koffie van eigen merk, boterhammen en zelfgemaakte taart.

Als je door de achterdeur gaat, loop je via de binnentuin het restaurantgedeelte van VOS binnen. Het restaurant staat bekend om zijn populaire ‘sharing’-formule. Hierbij deel je kleine gerechtjes uit de Mediterrane, Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken met je metgezel.

Anton: “Het concept zorgt voor een intieme en vertrouwde sfeer.’’

"Je kookt niet voor de gids, maar voor de mensen in je restaurant."

- Matthias, mede-eigenaar en chef-kok VOS

Doen waar je goed in bent

Doen waar je goed in bent

Precies een jaar geleden sloten Matthias en Jakob, twee koks met ervaring, de handen ineen om zich bezig te houden waar ze het beste in zijn; koken. Voor het managen van de zaak hebben ze Anton en Lightspeed.

Anton: “Je moet het evenwicht vinden tussen de verdeling van manuren en personeel. Ik kan me niet voorstellen dat je als chef je ook zou moeten bezighouden met facturen, personeel en financieringen.’’ Met hulp van Lightspeed kunnen ze zich focussen op waar ze goed in zijn; het bereiden van lekker eten en de service naar hun gasten in het restaurant.

Flexibel

Flexibel

Anton hoefde niet lang na te denken over de keuze van het kassasysteem: “Ik kom zelf uit de online business, dus voor mij was een cloud oplossing een voor de hand liggende keuze.’’ Ook Matthias en Jacob waren al bekend met Lightspeed.

Anton: “Bij andere kassasystemen loop je al snel aan tegen de vastigheid van het systeem, waar Lightspeed juist heel erg flexibel is.” En die flexibiliteit past Restaurant Vos goed. “Vooral in de eerste maanden gingen we op verzoek ook op dagen open, waarop we eigenlijk gesloten waren. Puur om tegemoet te komen aan de wensen van onze gasten.” Hun heerlijke, betaalbare gerechten en uitmuntende service resulteerden in lovende recensies.

"Je hoeft geen grote kennis te hebben van alles dat technologie is om Lightspeed kassasysteem te begrijpen."

Jakob, mede- eigenaar en chef-kok VOS

Lightspeed groeit mee

Lightspeed groeit mee

Naarmate de keuken eenmaal draaide in het restaurant en de onderneming groeide, koos VOS er niet voor om te groeien in volume maar in marktdifferentiatie. Matthias: “Vos is een typisch restaurant waar je met je ouders komt eten. Met de komst van de koffiebar ontvangen we nu ook veel studenten en toeristen. In de zomer zit ons terras op het binnenplein vol met gevarieerd publiek.”

Ook de koffiebar werkt met een iPad kassa van Lightspeed en communiceert met het Lightspeed kassasysteem in het restaurant, zodat je één rapportage hebt. Anton: “Je koopt een stukske hardware erbij en 1,2,3 het is geïnstalleerd. Lightspeed is heel erg flexibel.”

"Met Lightspeed weet je gewoon wat je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt."

- Anton, mede-eigenaar VOS

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Vooral het eerste jaar is het belangrijk om een rendabele zaak te zijn en dat de kosten in verhouding zijn met de baten.
“Door te kiezen voor Lightspeed, betalen we een vast bedrag in de maand en hoeven we ook geen handmatige updates uit te voeren waarbij er vaak onvoorziene kosten komen kijken en wat veel tijd in beslag neemt.’’, verklaart Jakob de keuze voor Lightspeed.

Ook gebruikmaken van een iPad kassasysteem?

Flexibel, gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date