Vind meer nieuws

Company

Lightspeed lanceert nieuwste versie van Lightspeed Restaurant voor horecaondernemers in Nederland

Jongedame met K-Series iPad opstelling van Lightspeed en gerecht?

De vernieuwde versie bundelt meer functionaliteiten, efficiëntie en snelheid in één gebundeld kassa- en betaalplatform

Amsterdam, 1 augustus 2023 – Lightspeed Commerce Inc. (NYSE: LSPD) (TSX: LSPD), lanceert vandaag de nieuwste versie van Lightspeed Restaurant, haar flagship product voor de horecasector. Lightspeed is het geïntegreerde kassa- en betaalplatform voor ambitieuze ondernemers die willen groeien, buitengewone ervaringen willen bieden en de toon willen zetten in hun sector.

“Lightspeed heeft als missie om horecaondernemers te voorzien van tools die hen realtime inzicht geven in hun prestaties”, zegt Liam Crooks, Lightspeed’s Managing Director in Europa. “Met de lancering van de nieuwste versie van Lightspeed Restaurant, helpen we Nederlandse horecazaken hun workflow in de keuken, op de werkvloer en achter de schermen opnieuw uit te vinden. Dit niet alleen door efficiënter te werk te gaan, maar ook door extra inkomsten te genereren en de ervaring van gasten te verbeteren.”

Digitale tools als wapen tegen inflatie en personeelstekort

Uit een recent en onafhankelijk onderzoek dat Lightspeed heeft uitgevoerd onder Nederlandse consumenten blijkt dat horecazaken beter zijn gaan letten op portiegroottes in tijden van inflatie en prijsstijgingen. 44% geeft aan dat ze geen problemen hebben met restaurants die hun portiegroottes verkleinen of hun menuprijzen verhogen als dat hen financieel veilig stelt. 

Daarnaast is 61 procent van de Nederlandse consumenten ook van mening dat QR-codes een goede oplossing zijn voor horecaondernemers om zich te beschermen tegen stijgende prijzen. Digitale tools zoals QR-codes en menu-engineering bieden een oplossing voor horecazaken die kampen met personeelstekort of lijden onder stijgende grondstofprijzen. Ze verlichten respectievelijk de werkdruk bij het bedienend personeel en geven meer inzicht in de prestaties van de gerechten op een menukaart. De vernieuwde versie van Lightspeed Restaurant biedt horecaondernemers dergelijke tools en meer om zich beter te wapenen tegen huidige en toekomstige uitdagingen in de horecasector.

Sneller, intuïtiever en efficiënter 

Jason Li, COO van Dadawan, het populaire casual dining concept met locaties in Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Tilburg en Kerkrade, vat Lightspeed samen in één woord: “Efficiëntie.”

“Een kassasysteem moet op de achtergrond in stilte zijn werk doen. Als je eigenlijk niet weet dat het er is, dan heb je het allerbeste systeem. Zowel voor ons personeel als vanuit het perspectief van de backoffice is Lightspeed heel overzichtelijk. Het is intuïtief, heeft een aangename user interface en is eenvoudig om mee te werken. Als je in een groeifase zit, is het ook makkelijk om een nieuwe locatie op te starten: met een back-up van een bestaande locatie als template ben je op een halve middag gelanceerd.”

Naast meer snelheid, intuïtie en efficiëntie, biedt de nieuwste versie van Lightspeed Restaurant talloze innovatieve functionaliteiten:

  • Game changer voor het bedienend personeel – Dankzij haar intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface is Lightspeed Restaurant een game changer voor het soepel laten verlopen van shifts in drukke horecagelegenheden. Met een personaliseerbaar vloerplan heeft het bedienend personeel altijd een helder beeld van het aantal bezette tafels, lopende bestellingen en speciale wensen van gasten. 
  • Meer inzicht en realtime data voor het management – Dankzij glasheldere rapporten zullen ondernemers niet alleen meer inzicht in de prestaties van hun medewerkers en menukaart krijgen, maar ook in de aankoopgeschiedenis en consumptiepatronen van gasten. Op basis van bestel- en betaaldata, bezettingsgraden en tafelrotaties van elke locatie kunnen ze betere voorspellingen maken en de behoeften zo optimaal mogelijk afstemmen op de realiteit.
  • Geïntegreerde betalingen en snellere dagafsluiting – Dankzij Lightspeed Payments, de geïntegreerde betaaloplossing van Lightspeed, worden betalingen automatisch gesynchroniseerd tussen kassa en betaalterminal. Personeel moet niet langer handmatig bedragen invoeren, wat de foutenmarge verlaagt en het afrekenproces versnelt. Management kan in een handomdraai op het einde van de dag of shift zien wat er is betaald, met welk middel en door wie.  
  • Meer grip op kosten en verhoogde winstmarges – Met geavanceerde menu engineering tools en Lightspeed’s Magic Menu Quadrant krijgen horecaondernemers een glashelder beeld van de bestelfrequentie en winstmarge per gerecht, zodat ze kosten kunnen verlagen en winstmarges verhogen.
  • Beter en geautomatiseerd voorraadbeheer – Met Lightspeed Restaurant’s Inventory kunnen horecaondernemers hun voorraadbeheer automatiseren. Bij elke bestelling worden de benodigde ingrediënten of producten automatisch van de voorraad afgetrokken. Automatische meldingen bij minimale hoeveelheden voorkomen voorraadtekorten. 
  • Meer bestelflexibiliteit met Order Anywhere: Order Anywhere is het volledig geïntegreerde online bestel- en betaalplatform van Lightspeed Restaurant, waarmee gasten ter plekke via QR-codes of online voor takeaway of delivery contactloos bestellingen kunnen doen en betalen. Zo krijgen ondernemers toegang tot nieuwe bronnen van inkomsten, terwijl de werkdruk van het bedienend personeel wordt verlaagd. 
  • Meer stabiliteit met een krachtige offline modus – Lightspeed Restaurant is een volledig cloud-based platform dat op elk iOS apparaat draait. Door de krachtige offline modus blijft het systeem altijd operationeel, ook wanneer de internetverbinding uitvalt. Gegevens die opgeslagen worden in offline modus worden automatisch gesynchroniseerd wanneer de internetverbinding is hersteld.

Lightspeed’s uitgebreide netwerk aan integratiepartners en verbeterde API staat horecaondernemers toe om hun platform te personaliseren met talloze applicaties voor reserveringen, personeelsplanning, loyaltyprogramma’s, boekhouding, hotel PMS, voorraadbeheer en veel meer.

Meer informatie over de nieuwe functionaliteiten van Lightspeed Restaurant is op onze website te vinden.

Over Lightspeed

Het complete ondernemersplatform van Lightspeed ondersteunt ondernemingen die de ruggengraat vormen van de wereldeconomie. Het helpt ondernemers te vereenvoudigen, op te schalen en bij het bieden van uitzonderlijke klantervaringen. Ons online ondernemersplatform transformeert en verenigt digitale en fysieke processen door verkoop via verschillende kanalen, het uitbreiden naar nieuwe locaties, wereldwijde betalingen, financiële oplossingen en toegang tot leveranciersnetwerken.

Lightspeed is opgericht in 2005 in Montréal, Canada, en staat tegenwoordig dubbel genoteerd op de New York en Toronto Stock Exchange (NYSE: LSPD). Met teams in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific, ondersteunt Lightspeed op dit moment midden- en kleinbedrijven in meer dan 100 landen wereldwijd.

Voor meer informatie, zie lightspeed.nl 

Volg ons op social media: LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube and Twitter

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte informatie en toekomstgerichte verklaringen bevatten in de zin van de toepasselijke effectenwetgeving (‘toekomstgerichte verklaringen’). Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die voorspellend van aard zijn, afhangen van of verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden en worden aangeduid met woorden of woordcombinaties als ‘zal’, ‘verwacht’, ‘anticipeert’, ‘is van plan’, ‘plant’, ‘gelooft’, ‘schat’ of soortgelijke uitdrukkingen over zaken die geen historische feiten zijn. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van de onderneming en houden inherent talrijke risico’s en onzekerheden in, bekend en onbekend, met inbegrip van economische factoren. Een aantal risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, waaronder, naast andere factoren, de risicofactoren die worden genoemd in onze meest recente Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations, onder Risk Factors in ons meest recente Annual Information Form, en in onze andere deponeringen bij de Canadese effectentoezichthouders en het Amerikaanse Securities and Exchange Committee, die allemaal beschikbaar zijn op ons profiel op SEDAR (www.sedar.com) en op EDGAR (www.sec.gov). Lezers dienen deze en andere factoren zorgvuldig in overweging te nemen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de achtergestelde stemgerechtigde aandelen van Lightspeed en niet bovenmatig vertrouwen te stellen in toekomstgerichte verklaringen. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn geen garanties voor toekomstige prestaties en hoewel toekomstgerichte verklaringen gebaseerd zijn op veronderstellingen die de onderneming redelijk acht, kunnen de werkelijke gebeurtenissen en resultaten wezenlijk verschillen van hoe ze zijn uitgedrukt of gesuggereerd worden in toekomstgerichte verklaringen van de onderneming. Behalve wanneer dit expliciet vereist is door toepasselijke wetgeving, wijst Lightspeed elke verplichting af om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Meer over dit onderwerp
Company