Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

10x hotspots in Rotterdam

10x hotspots in Rotterdam

Rotterdam heeft door z’n urban sfeer en de multiculturele vibe een breed aanbod aan horecazaken. De bekende Foodhallen en Markthal zijn dus zeker niet de enige plekken die je kunt bezoeken zodra je trek hebt. Wij zetten 10 hotspots in Rotterdam voor je op een rijtje.

 

Sabor Sabor

Adrien Mildersstraat 11

Bij Liz en Alfonso Fernandez van Sabor Sabor ben je voor heerlijk Mexicaans eten aan het juiste adres. Het koppel verwelkomt je met open armen in hun restaurant. Tegenwoordig weten niet alleen buurtbewoners het restaurant te vinden, maar ook mensen uit andere delen van de stad zijn gek op de taco’s, sopa de frijoles (bonensoep) en quesadillas.

Don’t miss: 

Voor de echte daredevils staan er sprinkhanen op het menu. Durf jij het aan om Chapulines of Guacamole en Totopos met sprinkhaan te bestellen? Dan is deze hotspot in Rotterdam echt iets voor jou.

 

Sabor Sabor Rotterdam

Charly’s Lunchroom

Mauritsweg 34-35

Charly’s Lunchroom – in de volksmond ook wel De Unie genoemd – is op architectonisch gebied een must om te bezoeken. Het pand werd in 1925 ontworpen door architect J.J.P Oud, voormalig lid van De Stijl. Helaas ging het gebouw tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog verloren. In 1985 werd besloten een replica te bouwen. Hier kun je vandaag de dag terecht voor lunch en gebak.

Don’t miss: 

In het weekend kun je hier ook een dansje wagen, want iedere vrijdag en zaterdag draait een DJ.

 

Klaar Gemaakt

Schiekade 770

Eigenaresse Klaartje van Klaar Gemaakt wil graag een brug slaan tussen het welbekende eetcafé en een fine-dining experience. Het restaurant (met fiets in de etalage) biedt voor ieder wat wils en is daarom een aanrader voor zowel vegans als carnivoren.

Don’t miss: 

Ze hebben een breed assortiment borrelhapjes en zelfs een compleet veganistische borrelplank.

 

Klaar Gemaakt - Rotterdam

Keilecafe

Vierhavensstraat 46

Keilecafe is als een festival dat nooit stopt. Er zijn avonden dat je danst tot de late uurtjes, terwijl je op andere momenten kunt genieten van een oase van rust. De keuken – Amaro’s Cuisine D’Amour genoemd – bereidt Mediterraanse gerechten, borrelplanken en nog meer slow food.

Keile cafe Rotterdam

Dumbo

Hoogstraat 44a

Dumbo is geïnspireerd op het vliegende olifantje Dumbo en het gelijknamige kunstenaars gebied in New York: de perfecte basis voor een rebels, vrolijk en artistiek restaurant. Met de veganistische keuken springen ze in op één van de horeca trends.

Don’t miss: 

Het motto van Dumbo is ‘live a little’. Deze hotspot in Rotterdam is dan ook niet standaard. Probeer eens de lavendel panna cotta, tartaar van VLEEStomaat of het shoarma gerecht ‘Salon de coiffure’.

 

Hotspots in Rotterdam

Alle hotspots in Rotterdam afgevinkt?

Bekijk ook de 9x hotspots van Amsterdam

Kyatcha

Wilhelminakade 58 – Groenendaal 491

Kyatcha heeft een goede balans gevonden tussen oude tradities en moderne twists. Hun sushi wordt op traditionele wijze bereid, maar met innovatieve smaken. Kies voor het restaurant in Blaak of het kleinere restaurant in de foodhallen op de kop van Zuid. In de foodhallen bereiden de chefs de sushi voor je neus. Leuk om te zien, nog lekkerder om te eten.

Don’t miss: 

Zin in sushi, maar geen zin om de deur uit te gaan? Kyatcha bezorgt de sushi tot aan jouw voordeur.

 

By Ami

Antoine Platekade 983

De tropische kleuren knallen bij By Ami van de muur. Het restaurant is niet een alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Er wordt gewerkt met biologische en duurzame producten. Het concept leent zich ook goed voor high tea, high beer, high wine en high gin.

Don’t miss: 

By Ami snappen ze hoe Instagram werkt, dus is er plek gemaakt voor twee Instagram walls. Hun eigen Instagram is net zo kleurrijk als het interieur, en een echte aanrader om te volgen.

 

Vascobelo Café – Brasserie Lijnbaan

Lijnbaan 37-39

Voor een geurend kopje koffie ga je naar Vascobelo op de Lijnbaan. Dit is een Belgisch familiebedrijf met heerlijke – op Italiaans recept gebaseerde – koffie. Hun blends zijn zo goed dat ze ook een award hebben gewonnen.

Don’t miss: 

Vascobelo wil graag hun koffie-kennis verder verspreiden. Ze organiseren geregeld koffie tastings en barista workshops. Via de online academy kun je ook vanuit huis meer kennis over koffie vergaren.

 

Bomm

Hoogstraat 44a

Bomm staat voor Best of MoMents. Alles draait dan ook om de beleving in deze urban chique horecazaak. De bistro is de hele dag toegankelijk: loop in de ochtend langs voor een verse koffie en geniet later op de dag van de simpele, maar lekkere gerechten.

Don’t miss: 

Bomm is gespecialiseerd in gin en heeft veel menu’s in combinatie met gin cocktails. Een eigen gin kon dan ook niet achterblijven: de Bomm’s Infinity Gin is zeker het proberen waard.

 

Louise Petit Restaurant

Veerhaven 12-13b

Bij Louise Petit Restaurant kun je eten als een Française. De jonge eigenaresse Loesje zorgt ervoor dat de Franse sfeer goed tot zijn recht komt. Dat zie je niet alleen terug in de goede wijnen en de klassieke gerechten, maar ook aan het Franse servies en de aankleding.

Don’t miss: 

Houd plek over voor het toetje, want je wilt de Tarte Tatin of de Sabayon met rood fruit echt niet missen.

 

Lightspeed restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.