Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Meet The Chef seizoen 2: bekijk alle afleveringen

Meet The Chef seizoen 2: bekijk alle afleveringen

Begin november presenteerde Lightspeed de trailer voor het nieuwe seizoen van de mini-serie Meet The Chef. Deze serie is een ware ode aan de Belgische gastronomie die de toewijding en passie toont van vier van de beste chef-koks in België: Frédéric Chabbert (Dôme), Benoît Neusy (L’Impératif), Sam Van Houcke (Maste) en Marcelo Ballardin (Oak). 

Meet The Chef vertelt in korte afleveringen het verhaal van deze vier chefs, en na enkele weken is het hele seizoen eindelijk live

Meet The Chef seizoen 2 trailer

Aflevering 1: Frédéric Chabbert | Dôme

De verhuizing naar Antwerpen zorgt voor een radicale verandering in Frédéric’s manier van koken. De locatie, Dôme, was snel gekozen nadat zijn vrouw Evangeline verliefd werd op de plek. De juiste werkmethode duurde langer.

Om zijn creativiteit te stimuleren legde Frédéric zichzelf nieuwe beperkingen op. Nu vertelt Ole, zijn vaste boer, hem dagelijks welke lokale ingrediënten hij kan gebruiken, afhankelijk van wat er beschikbaar is. 

Nathalie, creatief consultant, motiveert hem om bepaalde technieken of ingrediënten te gebruiken. De werkwijze van Frédéric, die volledig toegespitst is op zijn omgeving en zijn partners, wordt geïnspireerd door alles wat Antwerpen te bieden heeft.

 

Aflevering 2: Sam Van Houcke | Maste

Restaurant Maste – een samenvoegsel van Sam’s naam en die van zijn echtgenote Stefanie – weerspiegelt de gezelligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de Deense Hygge-cultuur. Hygge komt bij Maste niet alleen terug in het eten, maar de gehele uitstraling van het restaurant. Maste betekent leuk en gezellig met vrienden en familie eten, zonder dat de focus op kwaliteit verloren gaat. Zo bewijst Sam iedere dag dat een restaurant op hoog niveau niet stijf hoeft te zijn.

 

Aflevering 3: Benoît Neusy | L’Impératif

Als Benoît de vraag krijgt of hij chef-kok wilt worden van restaurant L’Impératif op Domaine d’Arondeau, twijfelt hij in eerste instantie. Waarom zou hij zo ver van het stadscentrum gaan werken? Maar zodra hij het domein bezoekt, wordt hij meteen betoverd door de omgeving en de sfeer

Bij Benoît draait alles rond de gastervaring. Zijn passie voor gastronomie gaat hand in hand met zijn vrijgevigheid: zijn gasten vormen het middelpunt, en hij kookt puur om hen te plezieren. Deze filosofie van vrijgevigheid zorgt ook voor een sterke werkethiek: hij is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bij zijn medewerkers te vinden, en staat zo zelf symbool voor de discipline die nodig is om excellentie te bereiken.

 

Aflevering 4: Marcelo Ballardin | Oak

In november 2017 nam Marcelo de eerste Michelinster voor Oak in ontvangst. Een emotioneel moment voor hem en Dominique – die volgens Marcelo “de ruggengraat vormt van de onderneming” – maar ook voor het hele team. Waar ze heel lang de grote favoriet waren, werden ze in 2017 eindelijk beloond voor hun werk. Dat was het moment waarop het duidelijk werd dat Oak een bepaalde standaard heeft bereikt in de culinaire wereld. Een standaard die ze sindsdien iedere dag proberen te overtreffen. 

 

De ultieme gids voor restaurants op topniveau

Naast het maken van deze vier afleveringen, hebben we de vier chefs ook gevraagd om hun beste adviezen met ons te delen. Daarnaast interviewden we Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michelin Gids Benelux. Met deze exclusieve informatie stelden we de ultieme gids voor toprestaurants samen. 

Deze gids helpt je bij het optimaliseren van elk aspect van je restaurantbeheer – van gastervaring tot het opmaken van gerechten – en zo de beste versie van je restaurant neer te zetten.

Michelinster

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.