Rebel Wines | Alex & Pinard

Amsterdam

Ja, er zijn klanten die alle 3 Lightspeed producten gebruiken: Retail, eCommerce en Restaurant. Wij zijn bij de wijnshop van Carl van Rebel Wines langs geweest en hebben hem gesproken over natuurwijnen, omnichannel en zijn prachtige winkel in hartje Jordaan.

Passie voor natuurwijn

Een wijnshop in de Jordaan, een wijn-webwinkel en een wijnbar aan de Dappermarkt. Dat is de constructie van Carl en zijn verloofde Sanna. Twee losse bedrijven, maar een gezamenlijke passie voor wijnen, en dan voornamelijk natuurwijnen. Een niet meer te stoppen trend die de hoofdsteden van Europa overneemt. Natuurwijnen zijn ongefilterde of minimaal gefilterde wijnen, zonder chemische toevoegingen, waarbij de druiven biologisch of biodynamisch worden verbouwd. Dat levert niet alleen een mooi en puur product op, maar zorgt ook voor bijzondere smaakverrassingen.

Ik ben nu helemaal in de wijnwereld gedoken. Dit was nooit een droom van mij, maar ik ben echt verliefd geworden op wijnen en natuurwijnen.
Carl Parkin - Rebel Wines

Zo doe je klantenbinding

De wijnshop ziet er niet alleen prachtig uit maar telt ook meer dan 130 verschillende wijnen. Het begint langzamerhand ook een plek te worden waar de community van natuurwijn liefhebbers bij elkaar komt. Carl heeft een wijnclub genaamd Natural Born Sippers opgericht die steeds meer leden telt. De wijnclub organiseert maandelijks 2 wijnproeverijen, wat een mooie manier is om de klantrelaties te versterken en meer word-of-mouth-marketing te genereren. Binnen het Lightspeed kassasysteem beheert Carl ook de membership cards voor de wijnclub die hij alleen moet scannen om alle informatie te kunnen zien. Daarnaast verstuurt Carl via het klantenbestand in zijn kassasysteem updates naar de leden over de proeverijen en nieuwe wijnen.

De wijnclub helpt ons enorm ons klantenbestand te vergroten. Vaste klanten introduceren nieuwe mensen en zo groeit de groep steeds.
Carl Parkin - Rebel Wines

Omnichannel wijn verkopen

Wat betreft de techniek is de webshop rebelwines.nl gekoppeld aan de winkelkassa. Een echt omnichannel concept. De voorraad wordt centraal beheerd en live geüpdatet, zodat er nooit online iets verkocht kan worden wat net in de winkel al verkocht is. Sommige klanten vinden de webshop eerst en komen dan naar de winkel om de wijnen te proeven en te kopen. Zo kan Carl de klanten en hun voorkeuren leren kennen. En een andere keer bestellen de vaste klanten een grotere bestelling online. Het systeem houdt altijd bij wat iemand heeft gekocht in het verleden. Voor de webshop bestellingen werkt Carl met Vinologix voor de veilige verpakkingen en gebruikt daarna de integratie met DPD voor de verzending.

Dankzij de ingebouwde rapportages weet ik precies hoeveel we hebben verkocht en kan ik makkelijk zien dat we deze maand 30% meer hebben gemaakt dan in dezelfde maand vorig jaar
Carl Parkin - Rebel Wines

De flexibele kassa

Het kassasysteem van Lightspeed helpt Carl met het beheren van zijn voorraad. Ook op dagen wanneer de winkel dicht is en hij gewoon vanuit huis nieuwe bestellingen wilt plaatsen en daarvoor de voorraad moet kunnen inzien. Ook data is een groot thema voor Carl. Hij houdt de rapportages nauw in de gaten om meer te leren over het succes van zijn assortiment en het gedrag van zijn klanten.
Op de vraag waar zij over 5 jaar willen staan zegt Carl tegen die tijd zeker meerdere shops en meerdere bars te willen hebben. Het zal nog even duren maar de groeiplannen zijn er nu al. Een wijnshop waar je niet alleen per fles maar ook wijnen per glas mag verkopen zou een leuke volgende zet zijn.

Het is heel interessant om de rapporten per product te bekijken om écht te weten welke producten de bestsellers zijn.
Carl Parkin

Online en offline verkopen?

Probeer het Lightspeed kassasysteem gratis uit.