Rebel Wines | Alex & Pinard - powered by Lightspeed since 2016

Rebel Wines | Alex & Pinard

Rebel Wines - bestaande uit een winkel in de Jordaan, een wijnbar aan de Dappermarkt en een webshop - maakt gebruik van alledrie de Lightspeed producten: Retail, eCommerce en Restaurant. De eigenaar heeft een passie voor natuurwijnen en heeft meer dan 130 verschillende wijnen in z’n assortiment.

Type onderneming

Drankenhandel
Bar / Club
Webshop

Producten

Lightspeed Resto
Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Integraties

DPD

Locatie

Amsterdam, Nederland

Passie voor natuurwijn

De winkel, bar, en webshop zijn eigenlijk twee losse bedrijven met een gezamenlijke passie voor wijnen, voornamelijk natuurwijnen. Natuurwijnen zijn ongefilterde of minimaal gefilterde wijnen, zonder chemische toevoegingen, waarbij de druiven biologisch of biodynamisch worden verbouwd. Dit levert een heel puur product op, wat in de afgelopen jaren een groot aantal liefhebbers heeft weten te vergaren.

Omnichannel wijn verkopen

Het grote publiek bereiken ze via hun webshop rebelwines.nl. Deze zit gekoppeld aan de winkelkassa van de offline winkel. Zo kunnen ze de voorraad centraal beheren en live updaten, zodat er nooit online iets verkocht kan worden wat niet meer op voorraad is. Sommige mensen doen vooronderzoek via de webshop of vervolgens de wijnen in de echte winkel te komen proeven. Andere klanten hebben hun favoriet al gevonden en plaatsen grotere bestellingen online.

Klantenbinding voor gevorderden

Mede door het uiterlijk van de winkel en het ruime aanbod is Rebel Wines ondertussen ook een plek waar een community van natuurwijn-liefhebbers bij elkaar komt. De wijnclub, Natural Born Sippers, telt met het jaar meer leden. De wijnclub is een mooie manier om de klantrelaties te versterken en meer ‘word of mouth’-marketing te genereren. Daarnaast verstuurt Carl via het klantenbestand in zijn kassasysteem updates naar de leden over proeverijen en nieuwe wijnen.

Online én offline verkopen?