Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Waarom een ‘shop the look’ van toegevoegde waarde is voor jouw webshop

Waarom een ‘shop the look’ van toegevoegde waarde is voor jouw webshop

Net wanneer je denkt dat je webshop staat als een huis, zijn er weer nieuwe ontwikkelingen binnen eCommerce. Het is om die reden van groot belang dat je webshop meegaat met de tijd. De laatste functionaliteit die steeds meer geïntegreerd wordt in webshops is een ‘shop the look’.

Deze blogpost legt uit wat het inhoudt, waarom webshophouders het gebruiken en wat de meerwaarde ervan is.

Wat is een ‘shop the look’?

Allereerst de vraag: wat is een shop the look eigenlijk? Deze functionaliteit maakt het mogelijk om de bezoekers van jouw webshop een complete look te laten shoppen. Het omvat een perfecte, met zorg samengestelde combinatie van producten die bezoekers inspireert om precies dezelfde combinatie in huis te halen.

In fysieke winkels valt een shop the look bijna niet meer weg te denken. Echter, met een kleine vertaalslag is het ook toepasbaar in bijna iedere webshop. Dit geldt zowel voor wooninrichtingen als visgerei: met een beetje inlevingsvermogen en fantasie valt voor een ruime variatie producten een shop the look samen te stellen. Een belangrijkere vraag is: wat levert het op?

shop the look

Wat zijn de voordelen?

Inspireren

Een goede shop the look inspireert en stimuleert bezoekers tot een aankoop. Natuurlijk dient het ene product makkelijker als inspiratie dan de ander. Belangrijk om te onthouden is dat een shop the look in veel gevallen niet gaat om het verkopen van een specifiek product. Focus je dan ook op een look of beleving. Zodra je deze mindset te pakken hebt, gaat er een wereld voor je open.

Dus, webshophouders: wees creatief. Zelfs voor grasmaaiers valt een shop the look samen te stellen, zolang je buiten de box durft te denken. Als je in staat bent om jezelf te laten inspireren door anderen, ben je ook in staat om anderen te inspireren.

Deze inspiratie kan zomaar leiden tot een grotere aankoop van je bezoekers. Mensen komen misschien voor alleen een t-shirt, zien de shop the look, en gooien vervolgens de complete look in hun winkelmand. Win-win situatie toch?

shop the look

Maak gebruik van ‘cognitive misers’

Cognitive misers? Een cognitive miser – een cognitief vrek – is een wetenschappelijke sociaal-psychologische theorie die suggereert dat wij mensen graag tijd en moeite te besparen bij het maken van keuzes. Onbewust doen we hard ons best om zo weinig mogelijk mentale capaciteit te besteden aan dingen om ons heen. Waar een vrek probeert te vermijden geld uit te geven, refereert een cognitieve vrek aan het feit dat wij herseninspanningen – nadenken dus – zoveel mogelijk willen vermijden. Ideeën moeten voor ons worden ingevuld.

Kortom: we zijn luie denkers. Hoe makkelijker het voor ons wordt gemaakt, hoe beter. Een shop the look maakt het ons het een stuk makkelijker. Wanneer een bezoeker blootgesteld wordt aan een complete outfit, hoeft hij/zij niet meer na te denken of alles bij elkaar past. Het gevolg: een positieve houding tegenover deze look, en een eventuele aankoop.

shop the look

Wees de concurrentie een stap voor

Webwinkels schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Jezelf onderscheiden van de concurrentie is daarom belangrijker dan ooit. Natuurlijk is een goede SEO hierbij van belang, maar daar houdt het niet op. Wanneer een bezoeker eenmaal op jouw pagina zit, moet je ervoor zorgen dat ie blijft. Dit kun je bereiken door meerwaarde te bieden in iets wat concurrenten (nog) niet, of minder goed aanbieden. Wederom biedt ook hier een shop the look een goede toegevoegde waarde. Door middel van dit soort features kun je het verschil maken.

Daarnaast is het makkelijk op te zetten. Zo zijn er verschillende thema’s waarbij een shop the look ingebouwd zit. Het Unity Theme van InStijl Media is hier een voorbeeld van. Met behulp van zo’n thema kun je een shop de look makkelijk aanpassen naar jouw wensen.

shop the look

Conclusie

Met de stijgende aantal webshops is het belangrijker dan ooit om op te vallen. Met een gezonde dosis creativiteit valt binnen vrijwel iedere webshop een shop the look te integreren. En wanneer je bezoekers helpt door complete looks voor te schotelen die er gelikt en inspirerend uitzien, is het van grote meerwaarde voor jouw webshop en voor bezoekers. Wanneer een shop the look goed is toegepast binnen de webshop, kan het snel een conversie verhogend effect hebben. Zo help jij je bezoekers door met hen mee te denken, en leidt dit vervolgens tot grotere aankopen. Een win-win situatie toch?

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.