Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Company

Vier Pride met deze vier tips

Vier Pride met deze vier tips

De Pride week is in volle gang. Door heel Amsterdam zijn etalages versierd en overal regenbogen te zien. Er worden veel activiteiten georganiseerd rondom het thema van dit jaar: ‘Remember the past, create the future’. De week werd afgelopen zaterdag traditiegetrouw afgetrapt met een Pride walk door het centrum en zal zondag eindigen met een eindfeest op de Dam. Lightspeed viert graag Pride met je mee en deelt de beste activiteiten voor deze Pride week.

Sit back & relax bij de Open Air Cinema

Pride is meer dan alleen maar heel hard feesten. Rustig een filmpje pakken kan ook. Bij de Open Air Cinema (Mercatorplein) kun je op 31 juli en 1 augustus vanaf 21.00 uur in de buitenlucht van een film genieten. Er zijn maar 400 plekken, wees dus op tijd. De avonden beginnen met de korte film ‘Happy Birthday, Marsha!’, die gaat over transgender artiest Marsha Johnson en de uren voorafgaand aan de Stonewall rellen. De hoofdfilm, Paris is Burning, is een documentaire uit de jaren 80 over de New Yorkse ballroom scene. Afro-Amerikaanse en Latino leden van de community kwamen geregeld samen tijdens balls voor dans- en schoonheidswedstrijden. Het is een fascinerende documentaire die je niet wilt missen. Vergeet de popcorn niet!

Lightspeed Vier Pride

Vier Pride op straat

Op vrijdag 2 augustus (vanaf 19.00 uur) barsten de Pride feesten los op verschillende plekken in Amsterdam. De Reguliersdwarsstraat, een van de bekendste straten voor de LGBTQ+-community, verandert in een zee van regenboogkleuren. Ook op de grote pleinen, zoals de Dam, Rembrandtplein en het Beursplein, bruist het tot middernacht. Op zaterdag 3 augustus kun je opnieuw feest vieren op een van de vele pleinen en straten. Canal Parade

De Canal Parade: het hoogtepunt van Pride

De Canal Parade wordt jaarlijks gezien als het hoogtepunt van de Pride. Via Oosterdok, Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht en Westerdok vaart er op 3 augustus een feestende menigte voorbij. Wel 80 boten, van kleine stichtingen tot grote multinationals, varen mee. Lightspeed is trots om hier deel aan te mogen nemen, zodat we kunnen laten zien dat we de LGBTQ+-community steunen en achter de Pride gedachte staan. Vergeet niet de #wearelightspeed boot in de gaten te houden en samen met ons Pride te vieren. Dit kan vanaf de boten die een vignet hebben bemachtigd of vanaf de kade. Waar je ook staat, het wordt sowieso één groot feest.

Vier Pride

De Closing Party: het begin van de toekomst

De Closing Party op de Dam (zondag 4 augustus om 14.00 uur) wordt een feestelijke middag met optredens van onder andere van Conchita Wurst, Netta, Mutya Buena, Amber Vineyard, en nog veel meer. Entree is gratis en iedereen is welkom.

Het einde van Pride week betekent niet het einde van de strijd voor gelijke rechten: dat gaat het hele jaar door. Lightspeed steunt de LGBTQ+-community nu en in de toekomst. Vier Pride met ons mee!

Pride

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.