Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

3 mobiele kassa voordelen voor bars en cafés

3 mobiele kassa voordelen voor bars en cafés

Het is bijna zomer en dat staat voor bier en cocktails op het terras (met mate), ontspannen afterworks, festivals en andere grote events. De drukke periode is goed nieuws voor je omzet. Maar hoe zorg je ervoor dat je zelfs op de drukste avonden efficiënt blijft? Drie Belgische en Nederlandse bars vertellen ons hoe zij hun beheer optimaliseren met een mobiel kassasysteem.

1. Meer mobiliteit, meer efficiëntie

Een van de voordelen van een mobiele kassa is dat het échte mobiliteit biedt. Vergeet het achterhaalde systeem van alles handmatig op te schrijven voordat je het ingeeft op de vaste kassa die het vervolgens naar de keuken stuurt. Je kunt de kassa uit de stand halen en overal in de zaak meenemen, zelfs naar het terras. Als je werkt met het Lightspeed Restaurant iPad kassasysteem, dan kun je bestellingen opnemen aan tafel en met één tik naar de keuken of bar sturen. Je maakt geen overbodige handelingen en je kunt je op je klanten en bestellingen concentreren.

De Zoes, een authentieke bar-café in het zuiden van Nederland, is hier een goed voorbeeld van. Momenteel wordt de mobiele kassa op verschillende manieren gebruikt. Frank, de eigenaar van De Zoes: ‘’Wij hebben een iPad in een plastic houder; die staat op de bar met kassalade. Daarnaast werken wij met mini-iPads die wij als handhelds gebruiken: één vaste voor bestellingen en één voor het terras.’’

Wij hebben een iPad in een plastic houder; die staat op de bar met kassalade. Daarnaast werken wij met mini-iPads die wij als handhelds gebruiken: één vaste voor bestellingen en één voor het terras.

Ondanks dat er met meerdere iPad kassa’s worden gewerkt, komen alle bestellingen in één handig overzicht. Frank: ‘’Als één persoon iets aanslaat, dan zie je dat direct op de handheld van een ander persoon.’’ Dat voorkomt miscommunicatie in de zaak. Via de digitale café plattegrond, die Frank eenvoudig via de iPad kan aanmaken en aanpassen, weet ieder personeelslid precies welke bestelling naar welke tafel moet.

2. De Kiosk-modus in gebruik

De kiosk-modus is perfect voor bars en bistro die een snelle service willen leveren. De iPad staat op de toog, naar de klant gericht die dan rechtstreeks via de iPad kan bestellen en betalen. De klant ziet meteen de samenvatting van de bestelling en het totaalbedrag. Hier komt dus geen bediening aan te pas.

Je kunt je Lightspeed-menu zelf aanpassen met aantrekkelijke foto’s van de gerechten en omschrijvingen van de ingrediënten. Je kunt bepaalde gerechten of menu-combo’s naar voren brengen wat ervoor zorgt dat je je gemiddelde bestelwaarde verhoogt (‘Wil je graag een biertje bij je bitterballen?”) Laat je klanten zelf bestellen om fouten te voorkomen en om meteen de rekening af te handelen. Snel, efficiënt en voordelig.

3. Table Turnover

Table turnover is de tijd dat een tafel bezet is, vanaf het moment dat de gasten plaatsnemen totdat ze weggaan. Tijdens drukke momenten is het zaak voor managers om de table turnover te optimaliseren en een tafel door zoveel mogelijk gasten te laten bezetten. Als een groep gasten langer blijft zitten, dan kan de volgende gast pas later bestellen, waardoor de bestelling weer later op tafel komt…

Sommige zaken hebben enigszins dubieuze tips getest die gasten zouden aansporen sneller de tafel te verlaten: up-beat en krachtige muziek bijvoorbeeld of een rode/gele interieur om gasten nóg sneller te laten kauwen. Er zijn echter andere manieren om de snelheid in je zaak te verhogen. Hoe? Het begint bij het personeel.

Met de juiste tools, zoals een mobiele kassa op de iPad kan het personeel sneller bestellingen opnemen. Maar een mobiele kassa helpt ook bij het trainen van studenten die tijdelijk in de zomer komen werken. Zo zegt Jonathan, de manager van bar Brutàl in Luik, dat het hen ‘’veel tijd bespaart om bestellingen via de iPad op te nemen. Dankzij de intuïtieve interface kunnen we nieuwe medewerkers in recordtijd trainen.’’

Met een mobiele kassa verminder je de wachttijden aanzienlijk, waardoor de table turnover wordt geoptimaliseerd én de service sneller wordt. Benieuwd hoe je, naast een snellere service, meer omzet kunt draaien? Lees dan onze gratis whitepaper: ‘’5 tips om meer uit uw tafelomzet te halen’’.

Ontdek alle mogelijkheiden van Lightspeed Restaurant voor uw bar

Lightspeed Restaurant

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.