Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

3 redenen waarom je deze zomer niet zonder mobiele kassa kunt

3 redenen waarom je deze zomer niet zonder mobiele kassa kunt

De zomer is officieel begonnen! Wist je dat in de lente en zomer de gemiddelde omzet van horeca ondernemers tot wel 30% hoger kan zijn? Om dit te bereiken is het vooral belangrijk hoe het terras erbij ligt: is het klaar om al deze extra mensen te verwelkomen? Vooral bij een groot terras is het belangrijk om flexibel te kunnen werken, om zo buiten dezelfde service te kunnen bieden als binnen. Lees hier 3 redenen waarom de mobiele kassa een onmisbare tool is voor op je terras deze zomer.

1. Meer zicht op je terras, waar je ook bent

Een mobiele kassa is – zoals de naam al doet vermoeden – in de eerste plaats mobiel. Hij staat dus niet vast op of naast je bar, maar je kunt m ook meenemen het terras op. De software draait als app op je iPhone of iPad, zodat je je kassasysteem overal bij de hand hebt.

Binnen het kassasysteem kun je verschillende acties ondernemen om het bedienen buiten nog makkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een digitale plattegrond maken op de iPad, waarbij de tafels kunnen van kleur veranderen. Zo zie je direct of een tafel wacht op een gerecht (groen), een betaling (rood) of nog een bestelling moet plaatsen (kleurloos). Lees hier meer over het maken van een vloerplan.

Een vloerplan aanmaken

Komt er een grote groep gasten het terras op? Geen probleem. Schuif een paar tafels aan elkaar, zet er een paar stoelen. Via de iPad kun je vervolgend met een paar swipes snel de digitale plattegrond wijzigen.

2. Voorkom vergissingen en miscommunicaties

Het is iedereen in de horeca wel eens overkomen: je verliest het bonnetje van de bestelling. De bestelling wordt niet doorgegeven aan de keuken en de gast zit maar te wachten…

Zelfs als je wel een goed geheugen hebt en de bestelling keurig doorgeeft aan de keuken, bestaat de mogelijkheid dat er fouten in zitten. Dit kan iets kleins zijn, zoals een vergeten sausje of brood, maar ook iets ernstigs, zoals een allergie. Het is dan ook zaak om dit soort miscommunicaties te voorkomen.

Het gebruik van een mobiel kassasysteem zorgt ervoor dat je deze miscommunicaties vrijwel volledig kunt vermijden: je bediening neemt de iPad of iPhone mee naar de gasten, tikt de bestellingen in en stuurt het direct naar de keuken; geen ruimte voor fouten of verloren bestellingen. De bestelling verschijnt op het bestelscherm en het keukenpersoneel kan meteen aan de slag.

Een tweede optie is om gasten zelf hun bestelling te laten plaatsen via een Self Order Menu (ontdek hier de 3 voordelen van een Self Order Menu). In dat geval voorzie je alle tafels van een iPad of plaatst je bestel-palen in de zaak. Je kunt alle items tot in het kleinste details beschrijven en met haarscherpe foto’s illustreren. Zo zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun bestelling en weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

club zand

3. Betaal minder, verdien meer

Je kunt nu denken: ‘’Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel kost dit?’’

Wees gerust, je hoeft je spaarvarken nog niet open te breken. Integendeel zelfs, want met een modern kassasysteem zul je na verloop van tijd je kosten verlagen én meer omzet draaien.

De instapkosten voor een mobiel kassasysteem zijn aanzienlijk lager dan die van een ‘’vast’’ kassasysteem. Je hebt immers geen dure computers, werkstations of servers meer nodig. En is er een nieuwe versie van het kassasysteem beschikbaar? Dan hoef je alleen maar de iPad of iPhone app te updaten.

“Maar hoe zorgt een kassasysteem voor meer omzet?”

Met een mobiel kassasysteem kun je meer gasten bedienen. Doordat je de bestellingen direct via de iPad of iPhone kunt intikken, hoeft het personeel niet één voor één de bestellingen in te voeren in de centrale kassa. Medewerkers voeren een bestelling in, sturen het naar de keuken en lopen vervolgens meteen naar de volgende tafel. En hoe meer gasten je op een dag kunt bedienen, hoe meer geld er aan het eind van de dag in het laatje zit!

Tijd voor meer mobiliteit

Dit waren nog maar 3 redenen waarom een mobiel kassasysteem beter is voor je restaurant. Maar we hebben er nog meer! Ontdek alle voordelen van een mobiele kassa in onze gratis whitepaper.

Lightspeed restaurant

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.

Bekijk meer onderwerpen