Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Weekendje weg: fashion hotspots in Amsterdam

Weekendje weg: fashion hotspots in Amsterdam

Amsterdam heeft veel variatie te bieden op het gebied van fashion. Hou je van streetwear of ben je juist op zoek naar nieuwe outfits voor op kantoor? Amsterdam heeft het allemaal. Ook als doorgewinterde Amsterdammer ken je deze vier shopping pareltjes wellicht nog niet. Hier geven we je vier fashion hotspots in Amsterdam. Welke hotspot is jouw favoriet?

Deense finesse in Amsterdam

Stijl en kwaliteit komen samen bij SUIT, een winkeltje vlakbij het Damplein. Het assortiment van SUIT ademt diversiteit in een tijdloos design. Inspiratie halen ze uit de straten van Kopenhagen, maar ook uit de sport- en outdoor industrie. Zo kunnen mannen en vrouwen hier terecht voor hedendaagse kleding met een klassieke touch. En dat voor een betaalbare prijs.

LeBonnet Accessoires, verkocht bij SUITBij SUIT zorgen ze ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Burney, mede-eigenaar van SUIT, zegt op de website: ‘’Of je nu het assortiment doorzoekt of alleen een kijkje in de winkel wilt nemen, er staat altijd een espresso of een glas wijn voor je klaar.’’ Kom dus gerust eens langs. Je vindt SUIT op Raadhuisstraat 41. Meer weten? Ga naar www.suitamsterdam.com.

Streetwear Chic voor vrouwen

Ben je een vrouw die gek is op streetwear? Of heb je een vriendin die telkens weer t-shirts, overhemden en jeans van je ‘leent’? Dan staat Maha voor je klaar! Het kledingconcept, dat gevestigd is aan de Vijzelgracht, heeft streetwear voor vrouwen geperfectioneerd.

Interieur van Maha‘’Maha is begonnen toen mijn vriendin Saskia mijn kleding begon te dragen’’, legt Dian Iskandar, mede-eigenaar van Maha uit. ‘’Ik denk dat veel jongens en meisjes dit wel herkennen.’’ Dian en zijn Saskia zagen dit als een gat in de markt.Het resultaat? Een stoere streetwear shop met een knipoog naar vrouwelijkheid.

Maha bewijst dat streetwear en chiquewear goed samen kunnen gaan. Zo verkoopt het concept comfortabele sweaters en sweatpants, maar ook nette jurken en rokken. De kledingstukken zijn perfect op elkaar afgestemd. Ook het interieur past bij het urban karakter van Maha. Veel ruimte, licht en houten accenten. Klanten die de winkel bezoeken, zullen een mooie ervaring rijker zijn.

Je vindt Maha op Vijzelstraat 105. Meer weten? Ga naar www.maha-amsterdam.com of lees onze klantencase over Maha.

Succes van het hoge noorden

In de hippe 9 Straatjes van Amsterdam vind je RIKA Studios. Het is een Scandinavisch merk, opgericht door de Zweedse Ulrika Lundgren in 2005. Wat begon als een kleine onderneming voor handgemaakte leren tassen met sterren, groeide uit tot een succesvol kledingmerk. In Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

Het RIKA merk staat voor simpliciteit en eenvoud. Ulrika Lundgren: ‘’Het draait allemaal om het dragen van simpele kleding. Functioneel en gemakkelijk. De duivel zit hem in de details.’’

Artikelen van RIKA Studios

Een concept met karakter, geïnspireerd door vrouwen met ambitie. Denk bijvoorbeeld aan Julianne Moore, Caroline de Maigret, Saskia de Brauw en Daria Werbowy. Het assortiment is clean and classy, maar heeft ook iets spannends. Met kleine borduursels en aparte knopen worden ‘’normale’’ t-shirt omgetoverd tot echte RIKA stukken. En daarbij worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt.

Beleef de magie van RIKA. De enige Nederlandse RIKA boutique vind je op Oude Spiegelstraat 9. Bekijk www.rikastudios.com voor meer informatie.

Zwanenburg Secret…

Een goede outfit begint bij goed ondergoed. Helaas hebben veel Nederlandse vrouwen moeite om het juiste ondergoed voor hun lichaamstype te vinden. Daar helpt Salon de Lingerie graag bij. Het concept biedt lingerie van de betere merken. Ook kun je hier terecht voor badmode, in verschillende kleuren en modellen.

Interieur van Salon de Lingerie

Het concept is al meer dan 50 jaar een begrip in Amsterdam. De ouders van de huidige eigenaresse, Fabienne Zwanenburg, hadden de Salon in 1952 opgericht. Nadat Fabienne het concept had overgenomen, richtte ze in 2011 de webshop salondelingerie.nl op.

Salon de Lingerie bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van de Grachtengordel op Utrechtsestraat 38. Kom langs en ontdek ieder seizoen een vernieuwd assortiment. Verschillende maten zijn beschikbaar tot en met cup H, vanaf omvang 65. Weet je niet zeker wat jouw maat is? Of wil je je simpelweg laten inspireren op het gebied van lingerie? Praat dan, onder het genot van een kopje thee of koffie, met de stylisten van Salon de Lingerie. Je zult gegarandeerd tevreden de zaak verlaten.

Meer weten? Ga naar www.salondelingerie.nl/.

Nieuws en handige tips, speciaal voor jou.

Alle tools om jouw onderneming te groeien, direct in je inbox.