Is jouw webshop al klaar voor de feestdagen?

Is jouw webshop al klaar voor de feestdagen?

Gemiddeld wordt er in de Decembermaanden 1,5x zoveel online uitgegeven als in de maanden ervoor. Vorig jaar was dit alleen al 6,2 miljard euro en naar verwachting zal dit jaar rond de 8 miljard uitkomen.

Als webshopeigenaar wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk van profiteren. Maar hoe doe je dit nou effectief en hoe kun je simpel en snel je website klaar maken voor het drukste seizoen van het jaar; de kerst en sinterklaas inkopen?

Met een paar simpele aanpassingen maak je jouw webshop klaar voor de feestdagen. Bekijk hier de video en vergeet niet de Nederlandse ondertiteling aan te zetten.

00:12  Headlines

01:59 Voorpagina producten

03:08 Activeer SSL certificaat

Aandachtstrekker!

Online shoppen wordt nog regelmatig vergeleken met het winkelen in een drukke winkelstraat. En ja dit klopt nog steeds. Wanneer je etalage er niet aantrekkelijk uitziet, of wanneer het niet duidelijk is dat je uitverkoop hebt of kortingen aanbiedt, dan zullen klanten minder geneigd zijn om binnen te lopen. Zorg dat je klant je winkel in wordt gelokt, ook online.

Maak dus duidelijk wanneer je aanbiedingen of kortingen hebt. Naast je logo, zijn de headlines één van de eerste dingen die klanten zien op je website. Zorg er dus voor dat deze “etalage” goed en duidelijk is ingericht.

Zo kun je bijvoorbeeld een headline maken en gratis verzending aanbieden voor je eerste 50 klanten of 50% korting aanbieden binnen een bepaalde categorie. Dit kun je makkelijk instellen via kortingsregels.

Heb je een categorie aangemaakt met afgeprijsde artikelen? Met de voorpagina zorg je ervoor dat deze categorie zichtbaar wordt op je voorpagina. Vergeet niet de categorie afbeelding aan te passen. Zo kun je specifieke korting binnen een categorie nog beter uitlichten.

Een Lightspeed webshop openen?

Onze product experts helpen graag.

Doe het veilig!

Online hechten we steeds meer waarde aan onze privacy. Websites zonder goede beveiliging worden steeds meer genegeerd, ook door Google. Het is dus belangrijk dat je jouw webwinkel goed beveiligt middels een SSL certificaat. Heb je nog geen certificaat, zorg ervoor dat je deze aanvraagt. Dit kun je eenvoudig doen via Settings > SSL Certificaten. Lees meer over SSL certificaten bij Lightspeed in dit artikel.

De Feestdagen-Checklist

Dropshipping: the good, the bad and the ugly

Dropshipping: the good, the bad and the ugly